Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

Postat de vasimur in Mancaruri de post
27 Noi 2022 | 5488 vizualizari

Multe popoare revendică sarmalele, ca pe o mâncare națională. În esență, ele diferă ca mod de preparare și ingredinte folosite. Turcii, de la care se presupune că am luat acest preparat, nu folosesc carne de porc, jambon sau slăninuță, deci avînd în vedere modul de preparare și servire, putem spune că este o mîncare națională. Bunica mea făcea des sarmale de post, cu hribi uscați pe lespede și păsat (crupe cum li se spune în Moldova).Credeți-mă pe cuvânt, erau excelente! De data asta, m-am gândit la o reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat, niște sarmale de post, cu ghebe măcinate și făină de mălai (păsat/crupe n-am găsit la piață), învelite în foi de varză acră. Din ingredientele de mai jos, am făcut 42 sarmale. Ingredientele de care aveti nevoie: varza murata, ghebe, ceapa, morcovi, faina de porumb.    

Inapoi la reteta

Comentarii (15)

la 27.11.2022, 16:07
la 27.11.2022, 16:30
Foarte bune! Exact așa cum îmi plac mie...
la 27.11.2022, 18:31
Foarte bune!
la 27.11.2022, 19:56
Eu sunt o fana a sarmalelor de post, dar cu pasat nu am avut ocazia sa mananc!
la 27.11.2022, 20:29
Mulțumesc frumos, dragi bucătărași!
la 27.11.2022, 20:31
Delicioase!
la 28.11.2022, 08:19
Bune!
la 28.11.2022, 12:25
Mulțumesc mult!
la 29.11.2022, 10:37
Foarte bune, le ador, fie ele de post sau cu carne
la 29.11.2022, 15:25
Tare bune
la 30.11.2022, 09:13
Mulțumesc!
la 01.12.2022, 20:28
foarte bune
la 01.12.2022, 20:43
la 07.12.2022, 14:04
la 07.12.2022, 18:58
Mulțumesc frumos tuturor, pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking