Reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat
Postat de vasimur in Mancaruri de post 27 Noi 2022 | 5488 vizualizari
Multe popoare revendică sarmalele, ca pe o mâncare națională. În esență, ele diferă ca mod de preparare și ingredinte folosite. Turcii, de la care se presupune că am luat acest preparat, nu folosesc carne de porc, jambon sau slăninuță, deci avînd în vedere modul de preparare și servire, putem spune că este o mîncare națională. Bunica mea făcea des sarmale de post, cu hribi uscați pe lespede și păsat (crupe cum li se spune în Moldova).Credeți-mă pe cuvânt, erau excelente! De data asta, m-am gândit la o reteta de sarmalute de post, cu ciuperci si pasat, niște sarmale de post, cu ghebe măcinate și făină de mălai (păsat/crupe n-am găsit la piață), învelite în foi de varză acră.
Din ingredientele de mai jos, am făcut 42 sarmale.
Ingredientele de care aveti nevoie: varza murata, ghebe, ceapa, morcovi, faina de porumb.
Inapoi la reteta
|