Ingrediente
- Ingredientele pentru Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
- 1 morcov mare
- 25-30 g unt
- 2 linguri ulei
- 1 ceapa mare sau 2 mai mici
- o bucata telina
- o radacina patrunjel
- 800 g rosii de gradina sau pe timpul iernii puteti sa le inlocuiti cu rosii la borcan
- un ardei gras rosu.
- smantana (optional)
- 3.5 l stoc de legume sau apa cu o lingura cu varf vegeta naturala
- patrunjel pentru servit
- pentru galuste
- un ou
- 2-3 linguri gris in functie de marimea oului
- un pic de sare
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase
Legumele le-am spalat curatat si tocat grosier.
Am pus untul si uleiul intr-o oala, cand s-a incalzit suficient am adaugat ceapa, am sotat-o pana a devenit translucida, apoi am adaugat morcovul; dupa 5 minute de sotat am adaugat telina, patrunjelul si ardeiul gras.
Am continuat sa sotez inca 10 minute la foc mediu.
Cand legumele au devenit moi, am adaugat rosiile tocate, am micsorat flacara si am lasat la foc mic, sa fiarba 5-6 minute.
Am adaugat stocul de legume si am mai lasat sa fiarba 8 minute.
Cu ajutorul unui blender vertical am trasformat supa intr-o crema si am potrivit de sare si piper.
Pentru galuste : am batut bine oul,am adaugat treptat grisul. Compozitia trebuie sa alunece incet de pe furculita. Am acoperit si am dat -o la frigider pentru minim 30 min.
Galustele le-am fiert separat in apa cu sare la foc mic.
Le -am scos cu o paleta si le-am adaugat in supa ,am lasat sa dea un clocot,apoi am oprit flacara. Am acoperit si am lasat-o 10 minute la odihnit.
Se serveste cu verdeata tocata; patrunjel, marar si cu smantana optional.
Vezi si reteta de Supa de vacuta cu galuste de gris.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de legume cu rosii si galuste pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|