Ingrediente
- Ingrediente Reteta de supa de parmezan:
- 50 g parmezan
- 500 ml lapte
- 2 linguri pline de smântână
- 1/2 ceapă
- 1 catel de usturoi
- 1 cub de bulion de pui
- 15 g unt
- sare, piper
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de supa de parmezan:
Mixați sau radeți parmezanul. Curățați și tocați marunt ceapa și usturoiul.
Rumeniți-le timp de 5 minute în puțină grăsime într-o cratiță.
Adăugați laptele, smântâna proaspătă și bulionul de pui și fierbeți timp de 5 minute.
Apoi adăugați parmezanul, sare și piper și gătiți la foc mic timp de 5 până la 10 minute.
Se va ingrosa usor. Este important să nu fierbeți la foc mare amestecul, deoarece se poate coagula. Dacă se-ntampla mixati și totul va reveni la normal!
Se mixează sau se trece printr-o strecurătoare pentru a obtine o supă netedă.
Am mixat totul pentru a păstra gustul bun de ceapă și usturoi.
Se serveste fierbinte cu crutoane de paine sau cu tuiles din parmezan sau cu bacon prajit.....
Un tur de piper si putin patrunjel tocat pentru decor.
Regalați-vă !
Vezi si reteta de Supa ceha de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de supa de parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|