Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Postat de gaby_d in Dulciuri
15 Oct 2023 | 3611 vizualizari
Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si arome care parca au fost facute sa fie puse impreuna – aluat fraged cu unt, crema delicioasa cu vanilie, banane, frisca pufoasa.  Pentru Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca avem nevoie de aceste ingrediente: faina, unt, oua, zahar, lapte, banane, frisca.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
  • Blat tarta 26 cm
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • putina sare
  • 50-60 ml apa rece
  • Crema de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • 200 ml frisca lichida cu 30% grasime
  • 100 g amidon alimentar
  • 150 g zahar
  • In plus
  • banane
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 250 ml frisca lichida cu 30% grasime
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • nuci sau alune caramelizate

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Crusta tarta 

Pune intr-un bol untul rece, taiat cuburi, faina, zaharul si sarea.

Amesteca cu varfurile degetelor, pana cand ai un aluat faramicios. Nu exagera cu amestecatul!

Adauga, treptat apa rece, pana ce obtii un aluat format din cocoloase. Cu ambele maini aduna aluatul intr-o bila, fara a-l framanta, pana cand se lipesc bucatile una de alta.

Inveleste bila in folie si da-o la rece pentru o ora.

Incinge cuptorul la 180 grade C.

Scoate aluatul de la rece si intinde-l intr-o foaie rotunda cu grosimea de 1-2 cm si diamatrul de aprox 30-32 cm. Forma pe care o vei folosi va fi de 26 cm, dar ai nevoie sa ridici aluat si pe laterale.

Ruleaza foaia pe sucitor si muta-o in tava de tarta, ridicand si pe peretii formei.

Inteapa din loc in loc cu furculita, asaza hartie pentru copt si pune boabe de fasole, de naut sau bile speciale pentru aluat fraged.

Introdu tava in cuptor si coace pe treapta din mijloc pentru 15 minute, apoi scoate tava, indeparteaza hartia de copt si boabele si coace din nou crusta pentru 12-15 minute, pana cand se aureste frumos.

Las-o la racit si pregateste crema de vanilie.

Pune la foc laptele, impreuna cu frisca lichida.

Separat amesteca zaharul cu ouale si amidonul, pana cand obtii o pasta.

Cand amestecul cu lapte a ajuns la punctul de fierbere, incepe sa adaugi in fir subtire peste amestecul cu oua, amestecand continuu cu un tel para, sa nu faca cocoloase.

Toarna din nou amestecul in vasul care a fost pe foc si fierbe la fic mic, amestecand continuu, pana cand se ingroasa ca o budinca destul de ferma. Pune folie alimentara si lasa sa se raceasca.

Mixeaza cele 250 ml frisca impreuna cu zaharul vanilat si incorporeaza-le in budinca rece, cu miscari usoare, de jos in sus.

Asamblare Tarta cu crema de vanilie banane si frisca

In crusta de tarta pune cateva linguri de crema si niveleaza. Asaza banane pe care le treci in prealabil prin zeama de lamaie.

Pune si restul de crema si imbraca tarta.

Optional spriteaza frisca si deasupra si presara nuci sau alune caramelizate.

Da tarta la rece peste noapte.

Portioneaz-o in felii generoase.

Note

  • noi nu am lasat-o decat o ora :)))
  • eu nu am avut tava asa mare, am facut in tava de 22-24 cm si a iesit mai inalta
  • puteti pune bananele si feliate, peste crema

Vezi si reteta de Tarta cu ciocolata si pere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura-tarta, by Corina33

Postat de adasev12

Prajitura-tarta,  by Corina33

Mai intai am facut blatul exact ca in reteta corinei, doar ca am mai adaugat si ulei...( adica am mixat ouale cu zaharul, am adaugat apa si uleiul, apoi cu o lg am incorporat faina). Am turnat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2023, 11:39
Deliciu!
la 15.10.2023, 13:19
la 15.10.2023, 19:22
Puteai sa faci si tu un tort cu 14 etaje, sa ne ajunga
la 15.10.2023, 22:20
Ce bună trebuie sa fie
la 15.10.2023, 22:45
Ce bunătate...!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking