Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Postat de momo121 in Torturi
2 Apr 2024 | 591 vizualizari
Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Astazi, pentru ca implinesc 10 ani de cand sunt alaturi de echipa bucataras, nu se putea sa nu va aduc un tort! :x Sper sa va placa reteta si sa va dea o sursa de inspiratie! :x Pentru Reteta de tort cu ciocolata si cafea ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, faina, zahar, ciocolata, frisca, cafea.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Pentru blatul umed de vanilie:

  • 6 oua
  • putina sare
  • 210g zahar
  • esenta de vanilie
  • 120g ulei
  • 97.5g apa clocotita
  • 247.5g faina
  • 60g amidon de porumb
  • 10.5g praf de copt

Pentru blatul umed de cacao:

  • 4 oua
  • putina sare
  • 140g zahar
  • 100ml ulei
  • 40g cacao
  • 20g amidon de porumb
  • 2 lingurite praf de copt
  • 110g faina
  • 80g apa clocotita
  • optional: esenta de rom

Pentru sirop:

  • apa
  • zahar
  • vanilie

Pentru mousse-ul de ciocolata:

  • 240g ciocolata cu lapte
  • 155ml lapte
  • 3 foi de gelatina
  • 280ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Pentru mousse-ul de cafea:

  • 210g ciocolata cu cafea
  • 210ml cafea preparata indulcita sau cappucino
  • 3.5 foi gelatina
  • 210ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat

Pentru mousse-ul straciatella:

  • 240g ciocolata alba
  • 155ml lapte
  • 3.5 foi de gelatina
  • 240ml smanatana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra vanilat
  • 70g ciocolata neagra taiata marunt

Pentru acoperire tort:

  • 200g unt moale
  • 200g zahar pudra
  • 560g crema de branza

Pentru ornat: am folosit: modele din ciocolata, o sticluta de whisky si cateva cuburi de gheata din:

  • 200ml suc sprite
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si cafea

Pentru blatul umed de vanilie:

      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, apoi adaugam apa clocotita tot in fir subtire si mixam la viteza mare pana omogenizam totul foarte bine. Adaugam ingredientele uscate in 2-3 transe si mixam la viteza mica pana compozitia este omogena, apoi cu o spatula omogenizam si albusurile batute inainte.Turnam totul intr-o tava de 26cm tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul la 160°C pentru 1ora (+10 minute daca este cazul) cu ventilatie. Cand este gata il lasam sa se racoreasca si il rasturnam pe un gratar. Din aceasta cantitate am obtinut 3 foi.  

Pentru blatul umed de cacao:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le mixam cu galbenusurile, vanilia, adaugam si uleiul in fir subtire, cacaoa, apoi adaugam apa clocotita tot in fir subtire si mixam la viteza mare pana omogenizam totul foarte bine. Adaugam ingredientele uscate cernute in 3 transe si mixam la viteza mica pana compozitia este omogena, apoi cu o spatula adaugam si bezeaua.

Turnam in tava de 26 cm tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 160°C pentru 1ora (+10 minute daca este cazul) cu ventilatie. Cand este gata il lasam sa se racoreasca si il rasturnam pe un gratar. Din aceasta cantitate am obtinut 2 foi. 

Pentru sirop:

Punem o cana mare de apa cu zahar (dupa gust) si lasam sa dea un clocot, stingem focul, adaugam vanilia, amestecam si lasam sa se raceasca.

Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:

Hidratam gelatina in apa rece. Ciocolata o taiem marunt si turnam laptele fierbinte peste ea, lasam circa 1 minut, omogenizam, apoi adaugam gelatina hidratata, amestecam din nou, iar la final mixam smanatana pentru frisca cu zaharul pudra si o incorporam usor in crema de ciocolata cu o spatula. Mousse-ul rezultat il turnam imediat peste prima foaie de blat vanilat, dar insiropam inainte.

Atentie: Tortul fiind mare, ne trebuie un platou gros, inel detasabil si folie de acetat!!!

Pentru mousse-ul de cafea:

Gelatina o hidratam in apa rece. Maruntim ciocolata si turnam cappuccino fierbinte peste ciocolata , apoi amestecam pana devine omogena. Cand s-a mai racorit putin, punem gelatina scursa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu crema de cafea racita si omogenizam.  

Pentru mousse-ul straciatella:

Hidratam gelatina in apa, eu am folosit foi, asa ca am folosit multa apa rece! Laptele impreuna cu vanilia le punem intr-un ibric, pe foc, iar cand incepe sa fiarba, turnam peste ciocolata alba taiata marunt si dupa cateva secunde, omogenizam bine pana ciocolata s-a topit, acum adaugam si gelatina scursa de apa si lasam sa ajunga la temperatura camerei. La final mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra. Omogenizam cele 2 compozitii cu o spatula pana obtinem un mousse pufos si aerat. 

Asamblare:

Pe un platou gros am asezat prima foaie de blat vanilat, am pus inelul detasabil cu folia de acetat, insiropam, turnam mousse-ul de ciocolata, dam la rece 20 minute. Asezam a doua foaie de blat vanilat, insiropam, turnam mousse-ul de cafea, dam la rece 20. Apoi, punem prima foaie de blat umed de cacao, insiropam si turnam ultima crema, dam din nou la rece 20 minute si la final ultima foaie de blat umed de cacao, acoperim cu folie de plastic si dam la rece pana a doua zi. 

A treia foaie de blat de vanilie am pastrat-o pentru noi, la cererea copiilor :))

Atentie: mousse-urile le pregatim exact in momentul in care trebuie turnat peste blat!!!

Pentru crema de nivelare:

Mixam untul moale pana isi schimba culoarea, adaugam zaharul pudra, mixam bine, apoi crema de branza in 5 transe. Omogenizam totul foarte bine, iar cu crema rezultata acoperim tortul.

Ornam dupa imaginatie, eu am pastrat crema si am folosit colorant si pudra gold.

Vezi si reteta de Tort Trio de ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tort cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun

Iata cum se prepara Reteta de tort Caciula lui Mos Craciun Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma....

Citeste continuarea

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2024, 20:03
Felicitari pentru cei 10 ani de bucataras!🌺 Felicitari si pentru tort!👍👍👍
la 02.04.2024, 20:55
Felicitari si la cat mai multi ani pe aici prin batatura ! Cu siguranta tortul este delicios !
la 02.04.2024, 21:26
Multumesc fetelor!
la 03.04.2024, 08:05
Felicitări! Mulți ani de bucătăraș...!
la 03.04.2024, 08:55

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking