Ingrediente
- Ingrediente Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit:
- 500 g carne tocata (de porc, vita sau amestec)
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 2 catei de usturoi, pisati
- 1 ou
- 2-3 linguri de pesmet (pentru compozitie)
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita boia dulce (optional)
- verdeata tocata (patrunjel sau marar)
- 100-150 g pesmet (pentru tavalit chiftelutele)
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Cum se prepara Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit:
Intr-un bol mare, amesteca bine carnea tocata cu ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, verdeata, sarea, piperul si boiaua (daca o folosesti). Framanta amestecul pana devine omogen.
Ia cantitati mici din compozitie si formeaza bile de dimensiunea unei nuci.
Pune pesmetul pe o farfurie si tavaleste fiecare chifteluta prin el pana e complet acoperita.
Incinge uleiul intr-o tigaie adanca. Prajeste chiftelutele la foc mediu pana devin aurii si crocante, cam 3-5 minute pe fiecare parte.
Scoate chiftelutele pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei. Se pot servi cu o garnitura de cartofi prajiti, piure sau o salata de varza.
Vezi si reteta de Spaghetti cu chiftelute in sos de rosii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de chiftelute in pesmet prajite - crocante si usor de pregatit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|