Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Postat de vasimur in Pui
29 Noi 2023 | 1284 vizualizari
Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Fiind sezonul verzei, m-am gândit să reiau o rețetă mai veche, de pulpe de pui la coptor, dar de data asta, pe pat de varză dulce, morcovi și roșii, Deoarece varză proaspătă se găsește aproape tot anul, în market și chiar la piață, puteți face acest fel de mâncare, oricând vă este poftă! Pulpele de pui le puteți pune la marinat chiar și cu o seară înainte, dar de data aceasta m-am hotărât la o marinare uscată, rapidă. Pentru aceasta Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor sunt necesare urmatoarele ingrediente: varza, pui, ceapa, suc rosii, condimente.

Ingrediente

  • Ingredientele pentru Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor
  • 3 pulpe de pui, întregi
  • 1 varză proaspătă
  • 1 ceapă roșie (sau galbenă)
  • 4-5 linguri suc de roșii (opțional)
  • 1 roșie proaspătă, mai mare
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline
  • 1 linguriță oțet balsamic (opțional)
  • zeamă de lămâie (opțional)
  • coajă de lămâie ecologică (opțional)
  • oregano sau cimbru, după gust (opțional)
  • piper după gust
  • sare după gust
  • boia de ardei dulce (sau iute), după gust
  • verdeață de mărar sau pătrunjel, tocată mărunt

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale pene sau puf și le spălăm bine. Dacă sunt prea mari, putem să le tăiem în două.

Pentru marinare am folosit sare, piper, boia de ardei dulce, sos de soia, sos de piper, oțet balsamic, ulei de măsline. Puteți să folosiți și alte condimente, dacă vreți. Pudrăm pulpele cu condimentele dorite și le lăsăm să se marineze! Marinarea va frăgezi carnea iar gusturile se vor întrepătrunde!

Între timp tăiem varza în felii mai groase, cam de două degete și le punem pe fundul tăvii. Peste ele punem rondele de ceapă, de morcovi și felii de roșie. Strecurăm și câțiva căței de usturoi, tăiați felii. Inițial am vrut să pun, printre feliile de varză și un cartof sau doi, tăiați cubulețe, dar am renunțaț în cele din urmă!      Condimentăm cu sare, piper, boia de ardei, după gust și cu orice alte plante aromatice ne place (oregano, cimbru uscat...). Stropim apoi cu o lingură/două de ulei de măsline sau de floarea soarelui.

Deasupra acestui pat așezăm pulpele de pui, care între timp s-au marinat. Punem tava în cuptorul încins și lăsăm până când carnea este rumenită, cât de mult ne place, iar furculiţa intră cu uşurinţă în ea. Când este gata, scoatem din cuptor și presărăm deasupra mărar sau pătrunjel verde, tocat mărunt.

Cât de simplă și gustoasă, poate fi această rețetă rapidă, de pulpe de pui la cuptor... carnea este moale și suculentă iar pielea crocantă! Mai mult, acest fel de mâncare este dietetic și foarte dulce, de la legume.

Poftă bună!

Vezi si reteta de Rasol de porc cu varza dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Postat de rocsi_1612

Piept de pui la gratar cu sos alb de ciuperci

Prima data  marinam puiul : Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel de bucatarie. Il taiem bucati potrivite, apoi il batem cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare. Intr-un bol...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu mazare

Postat de MotanLaOale

Pulpe de pui cu mazare

Pulpele dezosate se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Se pun la prajit intr-o cratita in ulei 4-5 minute pana isi schimba culoarea. Se scot pe o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2023, 21:42
Delicios!
la 30.11.2023, 09:03
la 30.11.2023, 09:36
la 30.11.2023, 18:44
Cred ca e tare buna mancarea!
la 30.11.2023, 22:18
Mulțumesc!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking