Ingrediente
- Ingrediente Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:
- 500 g căpșuni proaspete
- 2 linguri de zahăr (pentru aluat)
- 2 linguri de zahăr (pentru căpșuni)
- 1 pliculeț zahăr vanilat
- 1/2 linguriță praf de copt
- 120 g făină
- 1 gălbenuș de ou
- 100 ml lapte
- 60 g unt (pentru aluat)
- 10 g unt (pentru căpșuni)
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni:
Încălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Spălați și curățați căpșunile, apoi tăiați-le în bucăți și așezați-le într-o tavă termorezistentă. Presărați două linguri de zahăr peste ele și adăugați câteva bucățele de unt și amestecați să se combine toate ingredientele.
În alt castron, combinați făina cu untul rece și framantati că să obțineți un aluat fărâmicios. Adăugați zahărul, zahărul vanilat și praful de copt. Peste această compoziție, adăugați gălbenușul de ou și laptele rece și amestecați ca să se omogenizeze. Compoziția rezultată trebuie să fie mai groasă decât cea pentru chec, cât să curgă din lingură.
Cu ajutorul unei linguri, puneți din loc în loc aluatul, fără a acoperi complet căpșunile din stratul de dedesubt. Presărați puțin zahăr peste aluatul turnat ca să obțină o crustă frumoasă la copt.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți timp de aproximativ 25 - 30 de minute sau până când cobblerul este frumos rumenit deasupra.
După coacere, lăsați cobblerul să se răcească puțin înainte de a-l servi.
Serviți cobblerul cu căpșuni cald, simplu sau alături de o cupă de înghețată.
Bucurați-vă de această delicioasă și ușor de preparat cobbler cu căpșuni, perfectă pentru zilele călduroase de primăvară sau de vară!
Din seria deserturilor cu fructe, iti recomandam si Reteta de Crostini cu capsuni, un desert delicios in 10 minute, Tiramisu cu capsuni sau reteta de Negresa cu capsuni si menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|