Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
30 Iul 2024 | 677 vizualizari
Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere

Struffoli reprezinta un desert traditional italian, originar din Napoli, care consta din mici bile de aluat prajit, acoperite cu miere si decorate cu zahar colorat sau fructe confiate.  Pentru aceasta Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere, sunt necesare ingredientele urmatoare: faina, oua, unt, zahar, miere.  

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:
  • 400 g faina
  • 4 oua
  • 50 g unt (la temperatura camerei)
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit (ulei de floarea-soarelui sau de arahide)
  • 200 g miere
  • ornamente zahar colorat (optional)
  • fructe confiate (optional)

Mod de preparare

Cum se prepara Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere:

Intr-un bol mare, bate ouale impreuna cu zaharul pana cand devin usor spumoase.

Adauga untul la temperatura camerei, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Amesteca bine.

Incepe sa adaugi treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea, framantand pana cand obtii un aluat omogen si nelipicios.

Pe o suprafata de lucru infainata, intinde aluatul intr-un snur subtire de aproximativ 1 cm grosime.

Taie snurul in bucati mici de aproximativ 1 cm si ruleaza-le intre palme pentru a forma bile mici.

Incalzeste uleiul intr-o cratita adanca pana cand ajunge la temperatura potrivita pentru prajit.

Prajeste bilele de aluat in serii mici pana cand devin aurii si crocante. Scoate-le cu o spumiera si lasa-le sa se scurga pe hartie absorbanta.

Intr-o cratita mare, incalzeste mierea pana cand devine fluida.

Adauga bilele prajite in mierea calda si amesteca bine pentru a le acoperi uniform sau le poti glazura turnand sirop peste ele.

Transfera struffoli acoperite cu miere pe un platou si formeaza o gramada sau un inel.

Presara deasupra zahar colorat si fructe confiate dupa preferinta.

  Incearca si reteta de Gogosi berlineze, delicioase sau varianta de Gogosi dulci de orez.

Iti recomandam si reteta de Gogosi braziliene, un desert foarte gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta traditionala de Struffoli - Desert italian cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cheesecake rece cu cirese

Postat de Oana

Cheesecake rece cu cirese

maruntiti biscuitii si amestecati-i cu cacao si untul topit puneti biscuitii intr-o forma rotunda de tort cu diamentrul de 22 cm, cu pereti detasabili si presati...

Citeste continuarea

Budinca de paste cu branza la cuptor

Postat de RuxyRux

Budinca de paste cu branza la cuptor

Spaghetele se fierb timp de 3 minute( sau cat este indicatia de pe cutie) si se scurg de apa, se pune untul si branza si se amesteca bine cu o spatula. Se bat ouale cu smantana si cu laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2024, 21:14
As servi si eu cateva!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking