Ingrediente
- Ingrediente Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta:
- Rigatoni (paste), cantitatea dorită pentru porții
- 3 bucați sfeclă fiartă
- 150-200 ml smântână lichidă
- 4-6 linguri ulei de măsline
- putin unt
- 1 ceapă roșie
- 4-5 căței de usturoi
- Sare și piper, după gust
- 1 lingură parmezan ras
- Brânză feta, după preferință
- Muguri de pin (opțional)
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta:
Curățați și spălați sfecla roșie, apoi puneți-o la fiert în apă clocotită cu sare și lăsați pe foc până devine pătrunsă. Se poate folosi și sfeclă prefiartă.
Fierbeți rigatoni conform instrucțiunilor de pe ambalaj în apă cu sare, până când sunt al dente. Scurgeți-le bine și lăsați-le deoparte.
Încingeți uleiul de măsline într-o tigaie mare, adăugați unt, apoi ceapa roșie tocată și cățeii de usturoi întregi. Căliți-le până devin aurii și aromate.
Într-un blender sau robot de bucătărie, combinați sfeclă fiartă și tăiată în bucăți, ceapă călită, puțin parmezan, smântâna lichidă, puțin ulei de măsline și puțină sare. Mixați până obțineți o pastă fină și omogenă, apoi transferați-o în tigaie la loc.
Lăsați sosul să fiarbă pentru câteva minute până se îngroașă puțin. Condimentați sosul cu sare și piper după gust.
Adăugați rigatoni fierte în tigaie și amestecați-le bine cu sosul de sfeclă. Presărați parmezanul ras și amestecați din nou. Serviți rigatoni cu sfeclă și brânză feta, presărând deasupra muguri de pin dacă doriți.
Din seria rețetelor rapide cu paste vă recomandăm și Paste cu porumb si smantana, Pasta al limone sau Paste cu sos de ciuperci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta usoara si gustoasa de rigatoni cu sfecla si branza feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|