Ingrediente
- ridichi feliate ( sau taiate in sferturi, daca sunt mici ), cat incap in borcan
- 6 linguri de otet de mere
- o lingurita boabe de mustar
- o lingurita mix boabe de piper ( rosu, verde, negru )
- o lingurita rasa de sare neiodata
- o lingura de zahar
- apa cat incape
- 2 catei de usturoi
Mod de preparare
Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.
Punem feliile de ridichi in borcan, iar printre ele punem si cateii de usturoi, boabele de mustar si boabele de piper.
Adaugam otetul.
Dizolvam zaharul si sarea in putina apa inainte de a le pune in borcan. Adaugam solutia obtinuta peste continutul borcanului, iar apoi completam cu apa.
Capsam borcanele , agitam putin continutul pentru omogenizare si punem borcanele la frigider.
Coaja rosie se va decolora si v-a colora totul in roz. Dupa 2-3 zile sunt gata si le putem servi .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ridichi murate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|