Rigatoni Pie

Postat de rocsi_1612 in Paste
13 Iul 2016 | 5763 vizualizari
Rigatoni Pie

Ma uitam intr-o zi cu sotul la tv si cum butonam noi telecomanda, ne-am oprit putin pe Paprika. Asa in trecere am vazut acest produs final, etapele prepararii nu le vazusem. Sotul a zis ca poate intr-o zi pregatesc si eu. Nu mi s-a parut nimic complicat si este de efect, dar si foarte buna. Cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati aceasta reteta faina!

Ingrediente

  • 250 gr paste rigatoni
  • 700 gr carne tocata (500 porc + 200 vita)
  • 2 cepe verzi mici
  • 1/2 ardei kapia
  • 600 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 4 crengute marar verde
  • 200 gr mozzarella
  • 70 gr cascaval
  • 50 gr parmezan

Mod de preparare

Curatam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul kapia si ceapa verde. Le innabusim 2 minute, apoi scoatem usturoiul si adaugam carnea. Amestecam bine, apoi punem o cana de apa. Presaram sare si piper. Lasam focul potrivit, iar cand a scazut lichidul pe jumatate, adaugam rosiile pasate. Invartim cu o paleta, presaram busuiocul uscat si mai lasam sa fiarba putin sosul. Nu il scadem de tot pentru ca mai absorb si pastele. Tragem tigaia deoparte, adaugam mararul verde tocat si pregatim pastele. Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa clocoteste, punem pastele, le fierbem cam 7-8 minute. Cand sunt gata, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Mozzarella o taiem felii rotunde. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar parmezanul pe razatoarea mica. Ungem un vas de ceramica cu unt, il tapetam cu hartie de copt. Asezam rigatoni in picioare, unul langa altul, presaram putin parmezan ras. Punem amestecul de carne deasupra, il nivelam. Presaram putin cascaval, asezam feliile de mozzarella, apoi presaram restul de cascaval si parmezan. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra s-a rumenit placinta, o scoatem din cuptor. Se serveste calda. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni Pie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)

Postat de Studenta_la_cratita

Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)

Ceapa și usturoiul se călesc într-o lingură de ulei de masline. Se adaugă apoi carnea tocată, se asezonează cu sare și piper. Se amestecă bine. Când carnea s-a mai făcut, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.07.2016, 20:49
la 13.07.2016, 20:54
Cat imi place!
la 13.07.2016, 21:01
Vladimir
la 13.07.2016, 21:01
Laura si noua ne- placut mult
la 13.07.2016, 21:12
Nu stiu eu cu Riga asta....

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking