Ingrediente
- 2 fileuri macrou afumat
- pentru sos:
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 4-5 rosii
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita zahar brut
- cateva frunze proaspete de busuioc
- 1 lingurita oregano uscat
- in plus:
- file de somon afumat
- rosii uscate in ulei
- mozzarella
- 150 gr paste risoni Barilla
Mod de preparare
Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc aproximativ 7-10 minute, pana sosul capata consistenta. Se adauga restul ingredientelor:sare, piper, oregano, busuioc, zahar, se amesteca, se lasa sa fiarba inca 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. La final se adauga macroul afumat, curatat de pielite si rupt cu mainile in bucatele, patrunjel proaspat tocat marunt.Se amesteca toate ingredientele.
Pastele risoni se fierb pentru 10 minute, in apa multa cu sare. Se trec printr-o strecuratoare, se adauga la sosul cu peste, se amesteca si se lasa sa fiarba imreuna cu sosul inca 2-3 minute. Se pune in farfurie o portie generoasa de paste, se adauga in farfurie peste paste cateva fileuri mici de somon afumat, cateva rosii uscate si conservate in ulei si bucatele de mozzarella. Se servesc pastele calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu sos de rosii si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|