Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

Postat de simona72 in Paste
26 Oct 2015 | 4657 vizualizari
Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

Risoni sunt un sortiment de paste mici care imita forma orezului sau si mai bine forma orzului, motiv pentru care le mai gasiti si sub denumirea de paste orzo. Se pot folosii in multe feluri, dar mie imi plac cel mai mult in supe si paste cu sos. De aceasta data am ales un sos de rosii la care am adaugat 2 fileuri de macrou afumat.

Ingrediente

  • 2 fileuri macrou afumat
  • pentru sos:
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4-5 rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita zahar brut
  • cateva frunze proaspete de busuioc
  • 1 lingurita oregano uscat
  • in plus:
  • file de somon afumat
  • rosii uscate in ulei 
  • mozzarella
  • 150 gr paste risoni Barilla

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut. Rosiile, se curate de coaja, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in tigaie. Se calesc aproximativ 7-10 minute, pana sosul capata consistenta. Se adauga restul ingredientelor:sare, piper, oregano, busuioc, zahar, se amesteca, se lasa sa fiarba inca 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. La final se adauga macroul afumat, curatat de pielite si rupt cu mainile in bucatele, patrunjel proaspat tocat marunt.Se amesteca toate ingredientele.

Pastele risoni se fierb pentru 10 minute, in apa multa cu sare. Se trec printr-o strecuratoare, se adauga la sosul cu peste, se amesteca si se lasa sa fiarba imreuna cu sosul inca 2-3 minute. Se pune in farfurie o portie generoasa de paste, se adauga in farfurie peste paste cateva fileuri mici de somon afumat, cateva rosii uscate si conservate in ulei si bucatele de mozzarella. Se servesc pastele calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risoni cu sos de rosii si macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca cu paste, branza si ton

Postat de rocsi_1612

Budinca cu paste, branza si ton

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor. Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa. Branza o mixam...

Citeste continuarea

Pasta in salsa rosata

Postat de caroline

Pasta in salsa rosata

Ceapa curatata o tocam marunt si o calim in putin ulei incins pentru 5 minute. Adaugam apoi pancetta taiata bastonase.Amestecam si lasam sa se caleasca impreuna pana ce pancetta devine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 09:40
Yammy!
la 26.10.2015, 10:00
ce bunatate ne-ai adus
la 26.10.2015, 10:01
la 26.10.2015, 10:11
buna reteta !
la 26.10.2015, 10:19
Multumesc!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking