Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Postat de katty in Retete Delikat
5 Iul 2018 | 1627 vizualizari
Risotto cu mazare, ardei gras si somn

Ingrediente

  • 2 bucati cap de somn
  • 2 bucati file de somn
  • 150 gr orez (de preferat arborio)
  • 1 ceapa
  • 1 catel de ustroi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 100 gr mazare comgelata
  • 100 ml vin alb
  • 2 frunze de dafin
  • boabe de ienibahar
  • boabe de piper negru
  • ierburi si marar Delikat
  • sare
  • 100 gr parmezan ras

Mod de preparare

Spalam capetele de peste si le punem la fiert la foc mic intr-o oala cu apa, putina sare, foile de dafin, boabe de piper si ienibahar. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem 10 minute. Scoatem capetele de peste si strecuram zeama. Lasam capetele sa se raceasca putin si scoatem carnea de pe ele, pe care o punem deoparte.

Intr-o lingura de ulei de masline punem ceapa tocata fin. Amestecam pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul tocat fin, mazarea si ardeiul gras taiat cubulete. Adaugam orezul si amestecam pana orezul devine semiopac. Stingem cu vinul si amestecam usor pana este absorbit in totalitate. Adaugam cate putina zeama de la peste, pe masura ce este absorbita pana orezul este fiert, iar zeama este absorbita in totalitate (aproximativ 350-400 ml supa de peste). Cand este aproape gata, punem piper negru proaspat macinat, condimente Ierburi si marar de la Delikat,  sare dupa gust, pestele scos de la capete. Stingem focul, adaugam parmezanul ras (oprim putin pentru decor) si omogenizam usor.

Intre timp taiem fileurile de somn in bucatele mici pe care le condimentam cu ierburi si marar Delikat. Le rumenim in uleiul de masline ramas. Servim risotto cu pestele rumenit si parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mazare, ardei gras si somn" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aripioare lipicioase cu cartofi

Postat de licurici_lra

Aripioare lipicioase cu cartofi

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli. Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu...

Citeste continuarea

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Postat de BakeUpArtist

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Am început cu prepararea pastelor ; am fiert cartofii și am făcut un piure fin. Ca să obțin niște gnocchi foarte gustoși, ca în Italia, am asezonat piureul cu ierburi italiene...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:21
la 06.07.2018, 10:52
la 06.07.2018, 11:38
O mâncare foarte bună și gustoasă!
la 06.07.2018, 13:48
la 06.07.2018, 15:55

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking