Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta

Postat de raluca95 in Mancaruri cu carne
12 Aug 2015 | 2469 vizualizari
Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta

Ador orice fel de risotto, dar cel cu ciuperci e preferatul meu. Ce spuneti, incercati?

Ingrediente

  • O cana de orez ( a mea are 300 gr)
  • 3 căni jumătate de apă
  • 1 cub de vegeta
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • Doua cepe mici, sau una mare
  • 3 catei de usturoi
  • 300 g de ciuperci (eu am avut o punga congelata de mix de ciuperci)
  • Jumatate de pahar de vin alb
  • 100 g parmezan
  • 100 g costita
  • Sare, piper

Mod de preparare

Prima dată facem costita crocanta: tăiem bucatele mici mici costita si o prajim fara adaos de grăsimi in tigaie până pierde grasimea si devine crocanta (eu am avut o costita mai grasă, daca a voastră e slabă, adaugati putin de ulei pentru a prăji) si o scoatem pe un servetel care va absoarbi grasimea.

Punem apa intr-o cratita la foc mic si cand incepe sa clocoteasca adăugăm cubul de vegeta si stingem focul. Intre timp tocam mărunt ceapa si usturoiul si il calim cu cele 5 linguri de ulei de măsline la foc mic intr-o tigaie ( destul de încăpătoare pentru ca pe asta o vom folosi pentru a face risotto).

Cand s-au călit adăugăm si ciupercile si lăsăm să se caleasca, dupa care adauam orezul (spălat in prealabil) si il lăsăm să se "tosteze" putin si adăugăm vinul. Lăsăm să absoarbă vinul, dupa care adăugăm putin cate putin supa din cub si amestecăm încet pana absoarbe primul rand de supa, iar adăugăm si tot asa pana cand am adaugat toata supa si orezul este fiert. Va avea o consistentă usor cremoasa. Potrivim de sare si piper si adăugăm parmezanul, stingem focul si amestecăm bine, punem in farfurii si presaram deasupra costita. Poftă bună! :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu mix de ciuperci si costita crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele de Königsberg

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de Königsberg

Reteta de chiftelute o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-de-pui-imbulinate-46796.html   Pentru sos: Se pune untul intr-o tigaie,se adauga si faina sa se...

Citeste continuarea

Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar

Postat de merisor67

Budinca de cartofi, costita si clatite cu urda si marar

Pentru clatite batem oul cu putina sare si zahar, adaugam laptele si faina in ploaie, ungem o tigaie antiaderenta, intindem aluat cat sa imbrace fundul acesteia si coacem pe ambele parti fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.08.2015, 12:13
buuuun!
la 12.08.2015, 12:16
Buna costita
la 12.08.2015, 12:23
la 12.08.2015, 12:39
foarte bun
la 12.08.2015, 13:11
Bunătate!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking