Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola

Postat de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume
9 Dec 2018 | 2158 vizualizari
Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola

Ingrediente

  • 1 ceapa rosie
  • 1 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite cu varf pesto alla genoveze
  • 30 grame rucola
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 180 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 cub concentrat de pui/legume

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici.

Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana devine transparenta. Se adauga usturoiul pisat si se mai lasa 1 minut. Se adauga orzo, se amesteca bine, apoi se adauga 400 de ml de apa fierbinte si cubul concentrat si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la minim si se lasa sa fiarba 10 minute pana cand orzo este gatit. Se mai adauga apa daca este nevoie. Se amesteca frecvent.

Intre timp, se incalzeste o tigaie la foc mediu, fara ulei si se adauga dovlecelul. Se gateste 7-8 minute pana se inmoaie si devine usor brun. 

Se adauga 2/3 din cantitatea de pesto si dovlecelul peste orzo si se amesteca bine. 

Se serveste imediat cu salata de rosii, frunze de rucola si restul de pesto. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Legume la tigaie

Postat de timea

Legume la tigaie

Dupa ce spalam bine legumele si le curatam dupa caz, pregatim aparatul Salad Chef Smart asezand in spatiul de taiere forma cu lamele multiple pentru taiat cubulete. Punem pe rand jumatatile de...

Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde

Postat de mihaelar63

Ciuperci umplute cu cheddar si ceapa verde

Se curata  ciupercile de membrana exterioara. Se scot din fiecare ciuperca coditele care apoi vor fi tocate marunt. Branza Cheddar se taie cubulete cat se poate de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2018, 11:08
o bunatate plina de vitamine
la 09.12.2018, 11:19
foarte bun
la 09.12.2018, 11:38
Un meniu sănătos și gustos!
la 09.12.2018, 11:50
Foarte bun
la 09.12.2018, 11:52
Ce faine-s pastele astea! Tare bun ce ai pregatit!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking