Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Postat de Satisfyyourcravings in Retete Delikat
2 Iul 2018 | 1908 vizualizari
Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub o perdea de branza cremoasa. Pentru aceasta reteta, am folosit mixul de condimente pentru sarmale din noua gama Delikat cu ingrediente 100% naturale, fara aditivi si potentiatori de aroma. Astfel, chiar si cei mai mofturosi din casa vor aprecia gustul familiar de sarmale, intr-o forma inedita.  Imbinarea armonioasa dintre boiaua de ardei, usturoi, piper, ceapa, rosii, patrunjel, rozmarin, oregano, cimbrisor, maghiran folosite de Delikat pentru amestecul de condimente pentru sarmale il fac pe acesta ajutorul de nadejde pentru toti pasionatii de gatit care isi doresc preparate cu personalitate, fara prea mare efort. Ingrediente autentice in mancaruri extravagante!

Ingrediente

  • 100 grame pancetta/ bacon
  • ulei de masline
  • 1 ceapa rosie/ roz
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 300 grame mix carne tocata de vita si porc (se poate inlocui cu morcovi si linte pentru varianta vegetariana)
  • 1 pachet Delikat- Condimente pentru sarmale
  • sare, piper
  • 400 grame rosii cuburi in bulion
  • 70 grame pasta de tomate
  • 1 cana lapte
  • 800 ml supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
  • 275 grame mix de orez brun cu quinoa si apracas (se poate folosi doar quinoa sau doar orez)
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 grame Parmezan ras
  • 150 grame Provolone piccante (se poate inlocui cu cascaval, mozzarella sau branza Gouda)
  • Busuioc/ patrunjel proaspat pentru servit

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. 

Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi. 

Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste pancetta pana devine crocanta, 5 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se soteaza inca 5 minute. Se adauga carnea tocata si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 3 minute, fara a amesteca. Se amesteca apoi bine si se mai lasa 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Intre timp, se incalzesc 600 ml supa de pui intr-o tigaie (din fonta) mare. Se adauga apoi mixul de orez, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mediu spre mic, 15 minute. Dupa expirarea timpului, se adauga restul de supa, Parmezanul si vinul. Se amesteca energic cateva minute, pana devine cremos. La final, se adauga sare si piper dupa gust. 

Cu ajutorul unei spatule, se intinde risotto in strat uniform, apoi se toarna sosul de carne obtinut anterior deasupra. Se adauga branza Provolone in strat uniform pe toata suprafata, apoi se transfera tigaia in cuptor, unde va ramane 15 minute. 

Se presara cu frunze proaspete de busuioc/patrunjel si se consuma imediat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Creveti cu broccoli si legume sote

Postat de gurita_ta2005

Creveti cu broccoli si legume sote

Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se taie rondele, se pun intr-un wok cu ulei de masline si se lasa pana se inmoaie ceapa, dupa care se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa fiarba legumele....

Citeste continuarea

Paste cu sos de rosii picant

Postat de sufletista

Paste cu sos de rosii picant

Fasolea verde o rupem bucati si o fierbem in apa cu sare, o scurgem bine de apa. Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Le scurgem de apa si le trecem pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 10:47
la 08.07.2018, 21:35
Arata atat de bine!
la 09.07.2018, 11:47
la 12.07.2018, 12:32

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking