Ingrediente
- 100 grame pancetta/ bacon
- ulei de masline
- 1 ceapa rosie/ roz
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei rosu
- 300 grame mix carne tocata de vita si porc (se poate inlocui cu morcovi si linte pentru varianta vegetariana)
- 1 pachet Delikat- Condimente pentru sarmale
- sare, piper
- 400 grame rosii cuburi in bulion
- 70 grame pasta de tomate
- 1 cana lapte
- 800 ml supa de pui (se poate obtine din cub concentrat)
- 275 grame mix de orez brun cu quinoa si apracas (se poate folosi doar quinoa sau doar orez)
- 100 ml vin alb sec
- 50 grame Parmezan ras
- 150 grame Provolone piccante (se poate inlocui cu cascaval, mozzarella sau branza Gouda)
- Busuioc/ patrunjel proaspat pentru servit
Mod de preparare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.
Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste pancetta pana devine crocanta, 5 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se soteaza inca 5 minute. Se adauga carnea tocata si condimentele pentru sarmale, se ajusteaza focul la mediu spre mare si se lasa 3 minute, fara a amesteca. Se amesteca apoi bine si se mai lasa 5 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile in bulion, pasta de rosii si laptele, se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa 15-20 de minute, pana devine un sos cremos. Se adauga sare si piper dupa gust.
Intre timp, se incalzesc 600 ml supa de pui intr-o tigaie (din fonta) mare. Se adauga apoi mixul de orez, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mediu spre mic, 15 minute. Dupa expirarea timpului, se adauga restul de supa, Parmezanul si vinul. Se amesteca energic cateva minute, pana devine cremos. La final, se adauga sare si piper dupa gust.
Cu ajutorul unei spatule, se intinde risotto in strat uniform, apoi se toarna sosul de carne obtinut anterior deasupra. Se adauga branza Provolone in strat uniform pe toata suprafata, apoi se transfera tigaia in cuptor, unde va ramane 15 minute.
Se presara cu frunze proaspete de busuioc/patrunjel si se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|