Roast-beef mediteranean

Postat de sorin in Vita
19 Dec 2009 | 11279 vizualizari

Este o adevarata minune. Reteta ii apartine guru-lui bucatariei israeliene, Israel Aharoni - singura modificare facuta de mine este legata de timpul pe care carnea il petrece in cuptor - dupa reteta lui, carnea ramane prea vie, dupa gustul meu. In orice caz, este uimitor cum o carne de calitate are nevoie de atat de putine adaosuri pentru ca rezultatul sa fie minunat. Si inca un amanunt - daca, cumva, va mai ramane ceva in vasul in care ati pregatit-o (este destul de putin probabil, baietii mei -2-termina asa o bucata la o masa), aveti un sandvich minunat pentru a doua zi la serviciu, un sandvich cu mult mai gustos si mai sanatos decat cel cu parizerul de la super.

Inapoi la reteta

Comentarii (3)

la 19.12.2009, 13:30
Multumesc de pontul cu Israel Aharoni.
Insa sa stii ca nu e nimic uimitor ca o carne de calitate sa nu aiba nevoie de adaosuri. Era uimitor ca o carne de slaba calitate sa nu aiba nevoie de imbunatatiri...
As fi vrut sa pui si poza, eram foarte curios.
De unde pana unde locuiesti in Israel si iubesti bucataria belgiana?
Bine ai venit pe bucataras.ro!
la 19.12.2009, 16:50
Buna Seara PapaBun
1. Probabil ca ai dreptate - nu e nici o "filosofie" ca rezultatul prelucrarii sumare a unei carni bune sa aibe un rezultat bun; dar nu uita ca stangacia omului poate distruge si cea mai de calitate materie prima.
2. Bucataria belgiana?! A fost jumatate in gluma, jumatate in serios. Pe de o parte, daca mi-ai citit auto-caracterizarea (suna cam comunist, nu?!) ai aflat ca imi place orisice mancare buna, n-are importanta cine o face, ci ce face; pe de alta parte, perioadele (scurte, de excursionist) petrecute in Belgia, m-au facut sa inteleg ca "fratii" au o bucatarie nu mai putin rafinata decat a francezilor, chiar daca mai putin snoaba (si spun asta bazat pe experienta acumulata in micile circiumioare satesti, favoritele mele, oriunde as fi)
3.In acest sfarsit de saptamana am hotarat sa va impartasesc 2 dintre retele mele favorite. Eu unul nu le-am pregatit, asa ca deocamdata nu exista fotografii. Cerintele voastre m-au invatat ca de cate ori gatesc trebuie sa fotografiez, poate intr-o zi voi dori sa va impartasesc reteta
Toate bune
la 14.09.2011, 12:55

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking