Cuptorul se preincalzeste la maximum (200-220 gr.)
In timpul acesta se pregateste un vas de Yena (sau orice vas rezistent la caldura). si se varsa in el uleiul de masline.
Se ia halca de carne si i se fac 10 gauri in care se baga cei 10 catei de usturoi.
Peste carne se presara, din tot sufletul, sare, piper si condimentele sus-numite (Herbes de... sau Herbe di...). Fara rusine, se baga palma in ulei si se unge carnea din tot sufletul cu ulei/sare/piper/condimente (nu-i problema, iese la spalat - uleiul de pe palma)
Nu se acopera, fereasca Sfantu'.
Verificam daca cuptorul a ajuns la temperatura dorita.
Se introduce carnea in cuptor pentru 10 min., apoi se scoate si se intoarce pe cealalta parte pentru inca 10 min. Deci, au trecut 20 min. A venit vremea sa reducem temperatura cuptorului la jumatate (110-120 gr.). Lasam carnea pe aceeasi parte inca 10 min., dupa care o intoarcem si o mai tinem inca 10 min.
Pe scurt, carnea a petrecut 40 min in cuptor - cate 10 min pe fiecare parte la temperatura maxima a cuptorului si cate 10 min. la jumatatea temperaturii maxime.
Rezultatul va va uimi: un bloc de carne aromat, crocant in exterior, fraged ca o lacrima in interior (ideal este ca mijlocul sa ramana chiar ca un fir sangeriu)