Rol banana-cappuccino

Postat de miremirc in Prajituri
14 Ian 2012 | 12400 vizualizari
Rol banana-cappuccino

Ingrediente

Blat :

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 75 g faina
  • 75 g amidon
  • 4 lg apa rece
  • 2 lg cacao
  • 1 lg praf de copt

Crema :

  • 500 g mascarpone
  • 250 g frisca lichida
  • 1 plic gelatina granule
  • 8 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 lg cappuccino instant
  • 2 banane

Decor :

  • 50 g ciocolata rasa

Mod de preparare

Pentru blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam treptat zaharul, apoi apa lingura cu lingura, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu amidonul, praful de copt si cele 2 lg de cacao.

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la copt cam 20 de minute; facem testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Pe un prosop curat presaram 1 lg de zahar si asa cald blatul il rulam strans in prosp; il lasam asa pana se raceste.

Pentru crema : hidratam gelatina in 100 ml apa rece, timp de 10 minute, dupa care o topim pe foc mic, fara sa o fierbem, pentru a nu-i strica proprietatile. Cappuccino il dizolvam in 50 ml apa fiarta si il lasam sa se raceasca.
Intre timp, batem frisca spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam cappuccino dizolvat si racit si adaugam mascarpone. in gelatina topita adaugam o lingura din crema, omogenizam, mai adaugam inca o lingura de crema, omogenizam din nou si amestecam cu toata crema.

Blatul il scoatem din prosop si il asezam pe tava pe care va ramane. Pe el intindem uniform jumatate din crema, iar in mijloc asezam 2 banane decojite si rulam la loc blatul .

Cu restul de crema imbracam toata rulada.

Decoram cu ciocolata rasa sau fiecare dupa imaginatie... :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rol banana-cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Prajitura Tosca

Postat de vio_dreams

Prajitura Tosca

Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam macul si cocosul.  Adaugam faina si amestecam usor cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2012, 10:33
Moaaaa, cum arata!
la 14.01.2012, 10:36
poate apuc si eu la o feliuta
la 14.01.2012, 10:37
waw,arata bineeeeeeeeeee si imi place combinatia
la 14.01.2012, 10:40
Se pare că n-ai avut pofticioşi pe lângă tine, ai putut face decor. Rulada asta este grozavă.
la 14.01.2012, 10:40
senzationala..imi si imaginez ce delicioasa!!!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking