Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
21 Aug 2017 | 6983 vizualizari
Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

O mâncare ușoară, sănătoasă și foarte gustoasă, care poate fi mâncată ca atare, cu o salată oarecare, sau ca garnitură la friptură, pentru a înlocui clasicii cartofi pai, gustoși, dar mai grei la stomac, sau pireul. Ca ingredient principal recomand 4 cartofi mari (pentru două persoane) dar eu am folosit 2 cartofi foarte mari, după cum se vede și în poză. În funcție de apetit și de mărimea cartofilor, puteți folosi mai mulți, evident...

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 50 grame unt
  • 50 grame cașcaval răzuit
  • sare

Mod de preparare

Cartofii se curăță și se spală, după care se taie rondele groase cam de 1,5 cm și se pun la fiert, cu apă și sare.

Între timp se răzuie cașcavalul.

Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu unt. Peste cartofi se presară puțină sare și apoi tot cașcavalul răzuit.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit și, când cartofii sunt rumeniți frumos, se oprește focul la aragaz, se scot din cuptor și se servesc imediat, cu o salată preferată, sau alături de o bucată de friptură și de salată.

Astfel de cartofi sunt o variantă foarte bună și gustoasă față de garniturile clasice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

Postat de AdrianUdrea

Cartofi la cuptor, cu cascaval afumat si verdeata

Se curata cartofii, se spala si se sterg cu prosoape de hartie absorbanta. Se taie in felii groase si colturoase. Se unge tava cu untul moale amestecat cu ulei si se asaza cartofii pe toata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2017, 19:17
la 21.08.2017, 19:28
Mulțumesc, Cris!
la 21.08.2017, 19:30
la 21.08.2017, 19:56
Deliciosi!
la 21.08.2017, 20:24

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking