Ingrediente
- 4 cartofi mari
- 50 grame unt
- 50 grame cașcaval răzuit
- sare
Mod de preparare
Cartofii se curăță și se spală, după care se taie rondele groase cam de 1,5 cm și se pun la fiert, cu apă și sare.
Între timp se răzuie cașcavalul.
Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu unt. Peste cartofi se presară puțină sare și apoi tot cașcavalul răzuit.
Se dă tava la cuptor la foc potrivit și, când cartofii sunt rumeniți frumos, se oprește focul la aragaz, se scot din cuptor și se servesc imediat, cu o salată preferată, sau alături de o bucată de friptură și de salată.
Astfel de cartofi sunt o variantă foarte bună și gustoasă față de garniturile clasice.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|