Ingrediente
- 3 kg rosii de gradina
- 1 kg morcovi
- 350 gr telina
- 300 gr pastarnac
- 300 gr radacina de patrunjel
- 1 kg ardei rosu( gras si capia)
- 1 legatura frunze de telina
- 2 legaturi de patrunjel
- 3 linguri de sare pentru muraturi
Mod de preparare
Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele.
Toate radacinoasele se curata si se dau pe razatoare, iar verdeata se toaca marunt. Apoi se amesteca cu sarea si se adauga rosiile tocate. Se lasa totul la odihnit 10-15 minute, apoi se scurge lichidul si se indeasa legumele in borcanele sterilizate. Se completeaza cu lichidul scurs, apoi se inchid bine borcanele.
Borcanele cu rosii si zarzavaturi pentru ciorbe se pun in cratițe largi, la baza carora se asaza 1-2 stergare. Se toarna apa in cratite pana aproape de filetul borcanelor. Apoi se fierb borcanele pentru 50-60 de minute, de la primul clocot al apei.
Dupa stingerea focului, se lasa borcanele in apa pana cand se vor raci complet. Se eticheteaza si se trec in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|