Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Postat de AdrianUdrea in Conserve
22 Aug 2021 | 7693 vizualizari
Rosii cu zarzavat pentru ciorbe

Printre conservele de rosii pe care le pregatim an de an se numara si aceasta reteta de rosii cu zarzavat pentru ciorbe. Foarte utile pentru mai tarziu. Nu mai este nevoie sa curatam alte legume pentru a le adauga in ciorbe. Doar desfacem borcanul si punem 3-4 linguri din el.

Ingrediente

  • 3 kg rosii de gradina
  • 1 kg morcovi
  • 350 gr telina
  • 300 gr pastarnac
  • 300 gr radacina de patrunjel
  • 1 kg ardei rosu( gras si capia)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 3 linguri de sare pentru muraturi

Mod de preparare

Se spala bine toate legumele impreuna cu verdeata. Rosiile se oparesc in apa clocotita cu putina sare, apoi se scurg si se decojesc. Se taie in cuburi mici, dupa ce li se indeparteaza cotoarele.

Toate radacinoasele se curata si se dau pe razatoare, iar verdeata se toaca marunt. Apoi se amesteca cu sarea si se adauga rosiile tocate. Se lasa totul la odihnit 10-15 minute, apoi se scurge lichidul si se indeasa legumele in borcanele sterilizate. Se completeaza cu lichidul scurs, apoi se inchid bine borcanele.

Borcanele cu rosii si zarzavaturi pentru ciorbe se pun in cratițe largi, la baza carora se asaza 1-2 stergare.  Se toarna apa in cratite pana aproape de filetul borcanelor. Apoi se fierb borcanele pentru 50-60 de minute, de la primul clocot al apei.

Dupa stingerea focului, se lasa borcanele in apa pana cand se vor raci complet. Se eticheteaza si se trec in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu zarzavat pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Postat de Ina

Ciorba de pasare la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pus in vasul CrockPot-ului Express pieptul de gaina portionat si  cca doi litri de apa.  Am adaugat un praf de sare, am pus capacul pe pozitia inchis avand grija sa fie si supapa...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

Postat de Valclaudia

Ciorba de perisoare cu rosii pasate si leustean verde

Ceapa verde se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ceapa la sotat in doua linguri de elei alaturi de semintele de mustar. Adaugam zarzavatul din borcan, rosiile pasate, foaia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2021, 20:23
Numai bune pentru ciorbe!
la 22.08.2021, 20:41
la 22.08.2021, 21:23
la 22.08.2021, 21:40
Cele mai bune!
la 22.08.2021, 21:50
Bune mai ales la iarnă!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking