Rosii umplute

Postat de vasimur in Porc
18 Noi 2021 | 4113 vizualizari
Rosii umplute

Roșioare umplute? De ce nu?! Mama mea făcea des așa ceva și ne plăceau foarte mult. Sunt extrem de delicioase, se prepară ușor și repede.

Ingrediente

  • 10-12 roșii, nu prea mari
  • 500-600 g carne tocată, de porc (poate fi și în amestec, carne de porc și de vită)
  • 1 ceapă mare
  • 1 pahar ras cu orez
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust
  • 1 ou (opțional)
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu o linguriță mică, îndepărtăm miezul din interior. Tocăm ceapa mărunt. Încingem uleiul într-o tigaie (3-4 linguri) și prăjim ceapa. După ce se inmoaie ceapa, punem orezul și miezul de la roșii, tăiat mărunt și le călim împreună, cam 10-15 minute (până ce scade zeama de la roșii!), amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Când este gata, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit. După ce ceapa s-a răcit, o amestecăm cu carnea tocată și eventual un ou. Puteți să nu puneți ou dar dacă carnea este mai grasă, e bine s-o faceți deoarece leagă mai bine compoziția! Mama mea punea mereu un ou în compoziția de sarmale, ardei umpluți sau roșii umplute. Condimentăm cu sare, piper și boia dulce, după gust.

 

Observație: Dacă se dorește, se mai poate pune pastă de tomate, sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine.

Umplem roșiile cu compoziția deja pregătită și le așezăm într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnăm apă până ce le acoperă și le punem să fiarbă, la foc mic, cu capacul pus. Când sunt gata, oprim focul și lăsăm să se răcească, fără să îndepărtăm capacul.

Servim roșiile umplute, cu sau fără smântână, cum ne place.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

Postat de oanapl

Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella

Iata cat de usor se prepara Reteta de tortellini cu sos de rosii si mozzarella  Se toarnă sosul de roșii într-o tavă termorezistentă și se întinde într-un strat...

Citeste continuarea

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor

Iata cum se pregateste Reteta de vinete in straturi, cu sos de rosii si cascaval, la cuptor Spăl ăm vinetele în apă rece și le tăi em rondele, de grosimea unui deget. Pune m...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2021, 20:19
la 18.11.2021, 21:30
Foarte bune...!
la 19.11.2021, 00:19
Ce buune !!!!
la 19.11.2021, 08:03
Mulțumesc, dragii mei!
la 19.11.2021, 09:11
Bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking