Ingrediente
- 6 oua
- 400 g zahar
- 100 ml ulei
- praf de copt
- 1 zahar vanilat
- 200 g faina
- 1 budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 1 pachet de unt 300 g
- 100 g cocos.
Mod de preparare
BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare.
Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4 linguri de apa. Dupa ce bezeaua e tare se adauga galbenusurile, 100 ml ulei si cu o lingura de lemn se incorporeaza cele 200 g faina, de jos in sus. Se coace intr-o tava dreptunghiulara, 40 minute la foc potrivit.
CREMA : 1 budinca de vanilie se fierbe cu 500 ml lapte, 200 g zahar iar cand este rece se amesteca cu untul frecat spuma.
ASAMBLARE: Din blatul racit taiem rondele cu o ceasca de cafea micuta si le taiem la mijloc. Fiecare se umple cu crema de vanilie si se tavalesc prin nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|