Ingrediente
Aluat de pizza:
- 500 gr . faina
- 1 plic de drojdie uscata( 7 gr.)
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita sare
- 1 cana de apa calduta( plus cateva linguri daca este nevoie)
- 2 linguri ulei de masline
Sos pizza:
- 1 cana passata de rosii( Cirio)
- 1 lingura de zahar brun
- o lingurita oregano prospat tocat
- un praf de busuioc
- sare dupa gust
Umplutura:
- 300 gr. cascaval razuit
- 1 carnat crud uscat
- o punga parmezan razuit
Mod de preparare
Din aceasta cantitate ne ies doua tavi de rotite de pizza, cam pentru 6 persoane.
Preparam aluatul de pizza: cernem faina intr-un vas mare, punem la mijloc drojdia, deasupra zaharul, pe margine sarea si uleiul si turnam apa calduta, framantam un aluat usor elastic, daca mai avem nevoie mai adaugam o lingura doua de apa, crestam aluatul adanc in forma de cruce, punem deasupra un servet si lasam o ora la crescut la loc cald in bucatarie.
Intre timp taiem carnatul feliute, razuim cascavalul.
Preparam sosul: amestecam pasta de rosii cu zaharul, sarea, oregano si busuioc.
Impartim aluatul in doua si intindem pe foaie de copt fiecare bucata, o ungem cu sos de rosii( pe care il impartim in doua de la inceput), punem cascaval razuit, felii de carnat si deasupra parmezan si rulam.
Feliem cu un cutit si asezam rotitele pe o alta hartie de copt.
Coacem rotitele la 200 de grade pana se rumenesc frumos.
Decoram cu oregano si le mancam daca dorim cu ketchup.
Eu am facut o tava cu carnati si o tava doar cu cascaval, parmezan si oregano.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite de pizza cu oregano" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|