Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
29 Dec 2016 | 8429 vizualizari
Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat imediat ce am pus-o pe masa. E chiar grozava si tare usor se pregateste.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • piper

Pentru umplutura:

  • 200 gr crema de branza
  • 300 gr pate de porc
  • 6 felii de muschiulet file (sunca)
  • 5-6 bucati de gogosar in otet

Mod de preparare

Blatul:
Separam ouale.
Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.
In compozitia de galbenusuri incorporam albusurile spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 15 minute.

Cand este gata blatul, il scoatem din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si il rulam fierbinte.
Blatul rulat il asezam intr-un prosop umed, strangem bine si prosopul si il lasam acolo pana se raceste.
Crema de branza si pateul le scoatem din frigider din timp, sa fie la temperatura camerei.
Desfacem blatul rece.
Punem crema de branza, o nivelam, apoi punem pateul si il intindem cu o paleta.
Feliile de muschi se taie in jumatate si le asezam din loc in loc.
Gogosarii ii taiem felii subtiri, le asezam printre feliile de muschiulet.

Rulam cat mai strans, apoi invelim bine in folie alimentara.
O dam la frigider la 2-3 ore, apoi o putem portiona si servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu pate si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Inele de ceapa cu cascaval

Postat de gurita_ta2005

Inele de ceapa cu cascaval

Ceapa se curata de coaja,se taie capetele si se taie in trei(adica feliile sa fie groase),se scot cu grija rondelele si se lasa deoparte. Cascavalul se taie felii subtiri,dupa care taiem in...

Citeste continuarea

Cornuri aperitiv

Postat de mirela0911

Cornuri aperitiv

Intr-un bol se cerne faina. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se presara zaharul si apoi cam 100 ml lapte caldut. Se amesteca usor drojdia, apoi se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.12.2016, 20:15
Ce fina e
la 29.12.2016, 20:19
Imi place mult foaia de rulada.Am pus-o la favorite sa o incerc si eu
la 29.12.2016, 20:22
Multumesc mult Ina
la 29.12.2016, 20:23
Dia, este grozava. Toti care mi-au trecut pragul dar si noi, am fost tare incantati. Merita incercata
la 29.12.2016, 20:24
interesanta rulada. cred ca o sa o incerc si eu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking