Ruladă cu brânză şi cârnaţi

Postat de botcrina in Aperitive / Garnituri
7 Feb 2013 | 3817 vizualizari
Ruladă cu brânză şi cârnaţi

Aluatul pentru această ruladă se prepară la fel ca şi cel pentru clătite, dar fără zahăr.

Ingrediente

Aluatul

  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 50 ml apă
  • putina sare
  • 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
  • puţin suc de lămâie
  • 150 g faină

Umplutura

  • 400 g branză dulce
  • 1 cârnaţi cabanos
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă sare
  • opţional mărar sau boia

Mod de preparare

Preparăm aluatul din ouăle bătute cu lapte, sare, apa, făina şi bicabonatul stins cu puţin suc de lămâie.

Lăsăm să se odihnească circa 30 de minute.

Între timp pregătim umplutura.

Într-un bol punem brânza dulce, adăgăm untul, sarea şi mixăm totul, până obţinem o cremă fină.

Pregătim o tavă dreptunghiulară.

Încingem tava pe o plită, ungem cu ulei şi turnăm compoziţia.

Intorcem foaia şi pe partea cealaltă, după care o scoatem pe un platou şi lăsăm la răcit. 

Când este rece, întindem peste aceasta compoziţia din brânză, aşezăm cârnatul la margine şi rulăm.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu brânză şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulade mozaic

Postat de Sidy

Rulade mozaic

Pieptul de curcan se taie felii si se bate ca pentru snitele. Condimentam bine pieptul apoi il ungem cu mustar. O bucata o umplem cu branza telemea rasa, felii de ardei rosu, masline si...

Citeste continuarea

Porcheta cu salvie si cascaval

Postat de Sidy

Porcheta cu salvie si cascaval

Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat de marunt se poate. La fel si patrunjelul verde. Se amesteca ceapa, usturoiul, patrunjelul,boiaua, condimentele de porc cu uleiul, bine de tot si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.02.2013, 09:06
la 07.02.2013, 09:07
la 07.02.2013, 09:16
la 07.02.2013, 09:20
Trebuie să fie tare bun. Nu ştiu dacă brânza dulce merge aşa de bine cu cârnatul cabanos (n-am încercat, nu ştiu) dar rău n-are ce să fie. Super
la 07.02.2013, 09:25

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking