Ingrediente
Aluatul
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 50 ml apă
- putina sare
- 1 vârf de cuţit bicarbonat de sodiu
- puţin suc de lămâie
- 150 g faină
Umplutura
- 400 g branză dulce
- 1 cârnaţi cabanos
- 100 g unt
- 1 linguriţă sare
- opţional mărar sau boia
Mod de preparare
Preparăm aluatul din ouăle bătute cu lapte, sare, apa, făina şi bicabonatul stins cu puţin suc de lămâie.
Lăsăm să se odihnească circa 30 de minute.
Între timp pregătim umplutura.
Într-un bol punem brânza dulce, adăgăm untul, sarea şi mixăm totul, până obţinem o cremă fină.
Pregătim o tavă dreptunghiulară.
Încingem tava pe o plită, ungem cu ulei şi turnăm compoziţia.
Intorcem foaia şi pe partea cealaltă, după care o scoatem pe un platou şi lăsăm la răcit.
Când este rece, întindem peste aceasta compoziţia din brânză, aşezăm cârnatul la margine şi rulăm.
Poftă bună!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu brânză şi cârnaţi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|