Ingrediente
- 500 gr de carne de vita tocata
- 150 gr de mortadella
- 80 gr de jambon crud
- 70 gr de bulion concentrat de rosii
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 1 ou
- 2 linguri de faina cu seminte
- 2 linguri de patrunjel tocat
- busuioc proaspat
- 1 lingura ulei
- 1 nuca de unt
- sare, piper paprika
- 2 linguri de seminte (amestec lin, floarea soarelui si susan)
Mod de preparare
Curatati ceapa si usturoiul.
Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie.
Adaugati ierburile si paprika.
Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella.
Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare, piper.
Pe o hartie de copt puneti 4-5 felii de jambon crud. Depuneti carnea tocata deasupra, ridicati feliile de jambon peste carne si acoperiti cu o felie de jambon.
Formati o rulada stransa in hartia de copt.
Puneti-o intr-o forma de chec.
Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 35 de minute.
Indepartati hartia, puneti din nou in forma de chec si varsati deasupra sucul lasat.
Dati la cuptor timp de 10 minute la 200°C sau pana cand este colorat frumos.
Lasati sa se raceasca.
Am lasat o noapte la rece. Rece se taie bine si usor in felii subtiri.
Serviti su salada, muraturi etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carne si mortadella / Polpettone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|