Rulada cu carne si mortadella / Polpettone

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
28 Iul 2020 | 2446 vizualizari
Rulada cu carne si mortadella / Polpettone

O reteta italiana foarte gustoasa. Am pus in loc de faina normala o faina low carb cu seminte. Va trebuie numai o carne de calitate, eu o cumpar la macelar si o toaca in fata mea. Mortadella aduce gust si grasime la carnea de vita tocata. O reteta economica caci putem face felii subtiri. Se taie foarte bine cand este rece. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/chec-de-carne-si-mortadella-polpettone.html

Ingrediente

  • 500 gr de carne de vita tocata
  • 150 gr de mortadella
  • 80 gr de jambon crud
  • 70 gr de bulion concentrat de rosii
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de faina cu seminte
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • busuioc proaspat
  • 1 lingura ulei
  • 1 nuca de unt
  • sare, piper paprika
  • 2 linguri de seminte (amestec lin, floarea soarelui si susan)

Mod de preparare

Curatati ceapa si usturoiul.

Tocati-le si sotati-le in uleiul incalzit intr-o tigaie.

Adaugati ierburile si paprika.

Lasati sa se raceaca un pic si mixati totul impreuna cu mortadella.

Intr-un castron amestecati compozitia mixata cu carnea tocata, oul, bulionul si faina. Puneti sare, piper.

Pe o hartie de copt puneti 4-5 felii de jambon crud. Depuneti carnea tocata deasupra, ridicati feliile de jambon peste carne si acoperiti cu o felie de jambon.

Formati o rulada stransa in hartia de copt.

Puneti-o intr-o forma de chec.

Dati la cuptorul incalzit la 180°C timp de 35 de minute.

Indepartati hartia, puneti din nou in forma de chec  si varsati deasupra sucul lasat.

Dati la cuptor timp de 10 minute la 200°C sau pana cand este colorat frumos.

Lasati sa se raceasca.

Am lasat o noapte la rece. Rece se taie bine si usor in felii subtiri.

Serviti su salada, muraturi etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu carne si mortadella / Polpettone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Tocanita de cartofi noi cu costita afumata de porc

Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...

Citeste continuarea

Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Gratin de piure cu vita, porc si mozzarella

Mai intai pregatim piureul. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem la fiert cu putina sare, cand sunt gata ii scurgem, punem 2 linguri de unt si facem piureul. Piureul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2020, 22:28
Asta este o ruladă din carne de vită, după cum îmi dau seama... Bună, bună...!
la 28.07.2020, 22:54
Grozav arata!
la 28.07.2020, 23:21
la 28.07.2020, 23:35
la 29.07.2020, 09:48
Gustoasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking