Rulada cu castane si caramel sarat

Postat de andaoana in Prajituri
29 Ian 2015 | 3053 vizualizari
Rulada cu castane si caramel sarat

Noua ne-a placut si cu siguranta voi folosi caramelul sarat si cu alte ocazii , la alte retete .

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 4 oua
  • 1 lingura apa
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura cacao neagra
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • praf de sare
  • Pt crema :
  • 200 gr piure castane
  • 200 ml frisca lichida
  • Pt caramel
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri smantana dulce
  • sare

Mod de preparare

Blat 

Pregatim o tava de 30x25 pe care o tapetam cu hartie de copt.

Separam ouale , iar albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul . Trebuie sa avem o spuma ferma si in care sa nu se simta granulele de zahar.

Galbenusurile le batem usor cu furculita impreuna cu apa si cu praful de copt.

Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri  si amestecam de sus in jos punand si cate o lingura de faina si cacao . Omogenizam bine si turnam compozitia in tava .

Dam tava la cuptorul incins la 180 grade si dupa 15 minute o verificam cu scobitoarea. Trebuie sa scoatem scobitoarea curata .

Luam un prosop de bucatarie curat si il umezim putin . Il umezim stropind putin cu apa rece , sau il udam cu totul dupa care il stoarcem foarte foarte bine .

Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe prosop si rulam asa cald .

Lasam la racit .

Crema :

Piureul de castane il decongelam , am folosit piure congelat dar merge si piure din borcan.

Il punem intr-un castron impreuna cu frisca lichida. Batem cu mixerul pana obtinem o crema fina si ferma .

Cand rulada este rece o umplem cu ¾ din  crema si rulam din nou. Asezam pe un platou si punem restul de crema deasupra . Nivelam si dam la frigider pana cand pregatim caramelul .

Caramelul sarat :

Intr-o cratita pe foc punem zaharul la topit . Cand este topit si are culoare luam de pe foc si adaugam smantana avand grija sa nu ne stropeasca.

Punem din nou pe foc si amestecam pana cand se dizolva din nou zaharul . Adaugam sarea (dupa gust , eu am pus cat am luat o data intre degete) si lasam sa fiarba pana se transforma intr-o crema .

Lasam la racit si punem peste rulada din frigider .

Daca nu folositi tot caramelul rezultat acesta se pastreaza bine intr-un borcan la frigider .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu castane si caramel sarat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Postat de simona72

Cheesecake cu lavanda si pepene confiat

Pentru crusta: biscuitii se rup cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Puteti sa folositi doar biscuiti simpli, biscuiti populari, biscuiti digestivi, ce aveti si ce va place. Se...

Citeste continuarea

Desert Lava Cake

Postat de oanapl

Desert Lava Cake

Se toacă mărunt ciocolata și se topește împreună cu untul la bain marie. După ce s-a răcorit se adaugă zahărul și esența de vanilie și se omogenizează compoziția. Se bat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2015, 15:49
la 29.01.2015, 16:13
Super
la 29.01.2015, 16:18
:bd
la 29.01.2015, 16:31
delicioasa
la 29.01.2015, 17:37
Delicioasa!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking