Ingrediente
Pt. blat:
- 4 oua
- un praf de sare
- 4 lg zahar
- 4 lg ulei
- 4 lg faina
- 1/2 plic praf de copt
Pt.umplutura:
- 200 g branza de vaci
- 80 g zahar pudra vanilat
- 2 lg pline de unt de arahide
- 150 ml frisca lichida
Pt. decor:
- 100 g ciocolata cu lapte
- 2 lg frisca lichida
- arahide macinate
Mod de preparare
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma are cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se mixeaza bine pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu o spatula. Faina si praful de copt se amesteca apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca usor pana la incorporare.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Se toarna compozitia, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se aseaza cu tot cu hartia de copt pe un prosop umed. Se ruleaza cu grija si se lasa sa se raceasca.
Umplutura: Pana se raceste blatul se prepara crema. Intr-un bol se pune branza, zaharul pudra vanilat si untul de arahide. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. La final se toarna frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o crema pufoasa si consistenta (sa nu curga).
Cand s-a racit blatul, se desface din prosop, se unge cu crema si se ruleaza apoi strans, dezlipind cu grija si hartia de copt.
Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida la topit. Dupa ce s-a omogenizat continutul, se lasa putin sa se racoreasca dupa care se unge rulada petoata suprafata. Deasupra se presara arahide macinate mai grosier.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de branza si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|