Rulada cu crema de ciocolata cu unt

Postat de bucatarasa in Dulciuri
25 Iun 2024 | 311 vizualizari
Rulada cu crema de ciocolata cu unt

Rulada cu cremă de ciocolată cu unt este un desert clasic, apreciat pentru combinația sa delicioasă de blat pufos și cremă fină. Originară din bucătăria europeană, această prăjitură este ideală pentru ocazii speciale, dar și pentru momentele în care dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce și rafinat. Textura moale și gustul intens de ciocolată fac din această ruladă un adevărat deliciu, fiind iubită atât de copii, cât și de adulți. Prepararea ei necesită atenție și răbdare, dar rezultatul final merită cu siguranță efortul depus. Fiecare felie aduce un echilibru perfect între blatul aerat și crema bogată, transformând orice masă într-o experiență memorabilă.

Ingrediente

  • Ingrediente Rulada cu crema de ciocolata cu unt Pentru blat:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g faina
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru crema de ciocolata cu unt:
  • 200 g ciocolata neagra (minim 70% cacao)
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Cum se prepara Rulada cu crema de ciocolata cu unt

  1. Prepararea blatului:

    1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
    2. Separa albusurile de galbenusuri.
    3. Bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adauga treptat zaharul si continua sa bati pana obtii o bezea tare si lucioasa.
    4. Amesteca galbenusurile cu esenta de vanilie si adauga-le treptat in bezea, amestecand usor cu o spatula.
    5. Cerne faina, cacaoa si praful de copt impreuna. Incorporeaza usor amestecul uscat in compozitia de oua, folosind miscari de jos in sus pentru a pastra aerarea.
    6. Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleaza uniform.
    7. Coace blatul timp de 10-12 minute sau pana trece testul scobitorii.
    8. Scoate blatul din cuptor si rastoarna-l pe un prosop umed. Indeparteaza hartia de copt si ruleaza blatul cu prosopul. Lasa-l sa se raceasca complet.
  2. Prepararea cremei de ciocolata cu unt:

    1. Topeste ciocolata pe baie de aburi sau in microunde si las-o sa se raceasca putin.
    2. Bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos si pufos.
    3. Adauga ciocolata topita si racita in untul batut, amestecand bine pana la omogenizare.
    4. In final, adauga smantana pentru frisca si continua sa amesteci pana obtii o crema fina si omogena.
  3. Asamblarea ruladei:

    1. Desfa usor blatul racit si intinde uniform crema de ciocolata cu unt pe toata suprafata.
    2. Ruleaza din nou blatul, fara prosop, avand grija sa nu se crape.
    3. Inveleste rulada in folie alimentara si pune-o la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.
  4. Servirea:

    1. Taie rulada in felii si serveste-o simpla sau decorata cu zahar pudra, frisca sau fructe proaspete. Se poate servi alaturi de ice frappe sau lemon ice tea. Recomandam si rulada cu frisca

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

Postat de panacris

Desert rulada cu crema de unt, unt de arahide si migdale

Albușurile se mixează energic cu un praf de sare. Gălbenușurile se amestecă în alt bol, separat cu zahărul brun, zahărul vanilinat și cel aromat, uleiul până ce se obține...

Citeste continuarea

Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

Postat de mirela0911

Desert rulada (buturuga) Rocher Ferrero

Blatul: Intr-un bol se pun ouale cu praful de sare si zaharul. Se mixeaza impeuna timp de 10 minute pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul. Devine o compozitie cremoasa si mai albicioasa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2024, 15:31
Arata delicios !!!!!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking