Rulada cu crema de vanilie

Postat de stefy_a in Prajituri
10 Sep 2016 | 2684 vizualizari
Rulada cu crema de vanilie

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua (mai mari, in cazul in care folositi tava de la aragaz, asa cum am folosit-o eu)
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 4 miezi de nuca rupti bucatele mici
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente colorate de la Dr. Oetker sau 5-6 linguri nuca macinata pentru ornat

Mod de preparare

Blat: 
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul
- peste ele se adauga galbenusurile

- se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul, nuca si faina cernuta si se amesteca totul, usor, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
- compozitia rezultata e toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.15 minute sau pana cand se rumeneste usor
- se rastoarna apoi pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
- se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema

Crema de vanilie:
- se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca in loc de 500 ml lapte se folosesc doar 300 ml pentru a iesi o budinca de consistenta mai groasa
- se lasa la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita)
- cand s-a racit budinca, se bate frisca lichida foarte bine si se amesteca cu budinca
- se unge blatul cu jumatate din crema de vanilie si se ruleaza, din nou, cu atentie

- se da la rece 2 ore dupa care se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata sau ornamente colorate Dr. Oetker sau ce doriti voi :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Postat de katty

Desert rulada cu blat din albusuri, jeleu de merisoare si crema de lamaie

Pregatim mai intai blatul. Mixam intr-un castron albusurile impreuna cu sarea, apoi cu zaharul pana devine o bezea ferma. Adaugam uleiul, vanilia si ompgenizam compozitia. Cernem faina amestecata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.09.2016, 11:31
la 14.09.2016, 23:00
cred ca a fost foarte gustoasa
la 17.09.2016, 18:31
ce bine arata!

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking