Rulada cu crema ganache

Postat de papabundetot in Prajituri
3 Noi 2013 | 4805 vizualizari
Rulada cu crema ganache

Cred ca cel mai greu mi-a fost pana m-am invatat cu ruladele astea dulci,inainte imi era cam frica sa le fac pentru ca mereu credeam ca se rupe blatul,insa acum dupa cateva rulade facute,am vazut ca nu e asa complicat si au inceput chiar sa imi placa asa ca le fac mereu cu fel de fel de creme si umpluturi,iar ai mei nu pot decat sa se bucure mai ales ca dulciurile la noi nu rezista multa vreme :)

Ingrediente

  • Am folosit pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina esenta de vanilie
  • Pentru crema ganache:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca
  • 20 gr unt

Mod de preparare

Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.

Pentru ca tava mea era  destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.

Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Crema ganache: am incalzit frisca foarte bine,am adaugat untul si apoi ciocolata taiata bucati,am luat de pe foc oala,am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet si s-a omogenizat tot amestecul,apoi am lasat-o la racit pana s-a ingrosat si am putut sa umplu rulada cu ea.

Am lasat rulada apoi la frigider cam o ora inainte de a o taia.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort rulada cu crema ganache si bezele

Postat de Sim0naWorld

Tort rulada cu crema ganache si bezele

Cu o zi inainte am pregatit bezelele si crema ganache. Pentru bezele am procedat astfel: am pornit cuptorul la cea mai mica putere pentru a se incalzi. Pe aragaz am pus un vas cu apa...

Citeste continuarea

Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline

Rulada cu ganache de cappuccino

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier. Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 18:53
la 03.11.2013, 18:57
eu nici acum nu ma pricep la rulade
la 03.11.2013, 19:00
Buna..
la 03.11.2013, 19:02
Si mie-mi place rulada!
la 03.11.2013, 19:23

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking