Ingrediente
- Am folosit pentru blat:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri faina esenta de vanilie
- Pentru crema ganache:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200 ml frisca
- 20 gr unt
Mod de preparare
Blatul: Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul pana cand si-au dublat volumul,apoi am adaugat peste galbenusuri si faina si esenta,am amestecat bine.La sfarsit cand totul era perfect omogenizat am adaugat si spuma de albusuri si am amestecat usor pentru a nu strica spuma.
Pentru ca tava mea era destul de intinsa,aluatul meu s-a copt foarte repede,cam 12-15 minute,insa e bine sa incercati cu scobitoarea inainte de a scoate blatul din cuptor.
Dupa ce aluatul s-a copt,l-am rasturnat pe un prosop de bucatarie umezit si foarte bine stors,am rulat rulada si am lasat-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Crema ganache: am incalzit frisca foarte bine,am adaugat untul si apoi ciocolata taiata bucati,am luat de pe foc oala,am amestecat continuu pana cand ciocolata s-a topit complet si s-a omogenizat tot amestecul,apoi am lasat-o la racit pana s-a ingrosat si am putut sa umplu rulada cu ea.
Am lasat rulada apoi la frigider cam o ora inainte de a o taia.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|