Rulada cu dovleac si ciocolata

Postat de oanapl in Prajituri
22 Feb 2017 | 2443 vizualizari
Rulada cu dovleac si ciocolata

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 4 oua medii
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 g piure dovleac fiert
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 1 varf cutit sare
  • pentru crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • pentru ornat:
  • 30 g ciocolata

Mod de preparare

Cureti dovleacul (ai nevoie de cca 300 g dovleac crud pentru 150 g piure), il tai in cubulete si il fierbi la aburi. Dupa ce este perfect fiert, stingi focul si lasi dovleacul sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, il pasezi cu un blender pana obtii un piure fin.

Intr-un vas, mixezi ouale cu un varf de cutit de sare si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.

Adaugi piureul de dovleac in compozitia de oua si zahar si amesteci cu grija, de jos in sus.

Amesteci faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cerni printr-o sita deasa.

Adaugi treptat faina cernuta si scortisoara in compozitia de oua si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn, pana la omogenizarea completa.

Tapetezi tava de cuptor cu hartie de copt si adaugi aluatul ruladei.

Coci rulada, in cuptorul peincalzit la 180°C, pentru cca. 12-15 minute.

Scoti rulada cu dovleac din cuptor si o rastorni, cu tot cu hartia de copt, pe o alta bucata de hartie de copt. Indepartezi hartia de copt pe care a fost coapta rulada, apoi o acoperi cu un prosop de bumbac, o rulezi si o lasi sa se raceasca complet.

Pentru crema, maruntesti ciocolata neagra. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O dai la rece pentru cateva ore.

 Intinzi foaia de rulada si o umpli cu crema de ciocolata apoi o rulezi. Invelesti rulada in folie de plastic / aluminiu si o dai la rece pentru 1-2 ore. Dupa repaos, o ornezi cu ciocolata topita pe baie de abur si o tai felii (dupa ce s-a intarit ciocolata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Postat de S_I_D

Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba

Iata cum se prepara Reteta de rulada de dovleac cu crema de ciocolata alba Am inceput cu alunele pe care le-am prajit 3-4 minute intr-o tigaie dupa care le-am maruntit. Am batut albusurile...

Citeste continuarea

Desert rulada cu dovleac si ciocolata

Postat de ancutsa

Desert rulada cu dovleac si ciocolata

  Blatul: Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2017, 14:22
la 22.02.2017, 15:27
super
la 22.02.2017, 16:19
delicioasa!
la 22.02.2017, 16:33
Multumesc!
la 22.02.2017, 16:49
Bună ruladă!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking