Rulada cu fulgi de zapada

Postat de oanapl in Prajituri
8 Ian 2017 | 2152 vizualizari
Rulada cu fulgi de zapada

Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 1 albuș de ou
  • 50 g zahăr pudră
  • 80 g faina
  • un vârf de cuțit de sare
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Pentru aluat:
  • 6 albușuri de ou, la temperatura camerei
  • 80 g zahăr pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • colorant
  • 80 g făină
  • un vârf de cuțit de sare
  • Pentru crema:
  • 500 g mascarpone
  • 80 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 300 g mure

Mod de preparare

Bati albușul de ou cu un praf de sare intr-un bol, până devine spumos, apoi adaugi treptat zaharul pudra. Cerni faina peste bezea si amesteci usor de jos in sus. Adaugi si zeama de lamaie si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Umpli o punga cu aluat. 

Fixezi un sablon cu fulgi de zapada pe un suport tare (un tocator) si deasupra asezi o foaie de hârtie de copt. Utilizezi șablonul pentru a te ghida si formezi fulgii de zapada pe hartia de copt. Dupa ce ai facut toti fulgii de zăpadă, pui hârtia de copt cu fulgi de zăpadă în congelator, timp de 30 minute. 
Intre timp, bati albusurile cu un praf de sare, apoi adaugi treptat zaharul si bati până cand albusul formează tepi. Adaugi esenta de vanilie, colorantul si sucul de lamaie. Treptat adaugi faina si amesteci usor de jos in sus pana cand incorporezi toata faina.

Scoti hartia de copt cu fulgii de zapada si o asezi pe o tava, apoi torni deasupra aluatul si introduci tava in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, timp de 10-12 minute.

Rastoarna rulada pe o alta hartie de copt si apoi trage usor de hartia de copt de pe partea cu fulgii de zăpadă. Pune o altă bucată de hârtie de copt pe partea cu fulgii si rastoarna rulada astfel incat fulgii de zapada sa fie in jos. Ruleaza rulada si infășoar-o într-un prosop de bucătărie. Las-o sa se raceasca complet.

Pentru crema, mixezi branza mascarpone cu zaharul si esenta de vanilie. Daca ti se pare prea groasa crema, poti adauga o lingura de smantana. 

 Dupa ce s-a racit rulada, o desfaci si intinzi crema de branza, asezi murele deasupra si o rulezi cat mai strans. O invelesti in hartie de copt (sau folie alimentara) si o dai la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu fulgi de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Postat de oanapl

Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat,...

Citeste continuarea

Prajitura Greta Garbo

Postat de rocsi_1612

Prajitura Greta Garbo

Aluatul pentru foi:   Frecam drojdia cu lingura de zahar pana se dizolva. Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, apoi punem ouale. Incorporam smantana, drojdia, esenta, iar la final...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2017, 15:00
la 09.01.2017, 15:16
Ce fulgi !!!
la 09.01.2017, 15:40
frumos
credeam ca fulgii sunt la ingrediente ))
la 09.01.2017, 17:27
ce frumoasa! si gustoasa!
la 09.01.2017, 19:35

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking