Ingrediente
- 3 oua
- 3 linguri cu zahar
- un praf de sare
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu ulei
- 1\2 praf de copt
- 1 lingurita cacao
- 100 gr ciocolata
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Mai intai separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma tare cu un varf de sare.Apoi adaugam zaharul si mixam bine in continuare pana obtinem o compozitie tare si lucioasa.
Separat frecam galbenusurile cu ulei.
Adaugam galbenusurile la compozitia de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus .Separat amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitia de oua amestecand usor in continuare de jos in sus.
Luam cateva linguri din compozitie si le amestecam separat cu cacaua .
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam cu lingurita din compozitia cu cacaua ( vezi foto) .Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.
Scoatem tava si rasturnam restul de compozitie.Dam din nou tava la cuptor pana ce blatul prinde o frumoasa culoare aurie la suprafata.
Scoatem tava din cuptor.Punem blatul pe un prosop curat si umed si rulam.Lasam astfel sa se raceasca.
Intre timp punem intr-o tigaie la foc mic frisca lichida.Adaugam si ciocolata rupta in bucati mai mici si amestecam usor fara insa a lasa frisca sa inceapa sa fiarba.
Luam tigaia de pe foc,lasam sa se raceasca si apoi mixam pana ce obtinem o crema pufoasa .
Desfacem rulada ,intindem crema si rulam la loc.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|