Ingrediente
- 250 ml lapte
- 1/2 pachet de margarina Rama cu unt
- 8 linguri de faina alba
- 8 linguri de zahar
- 8 oua
- 1/2 borcan gem de fragi
Mod de preparare
Laptele si margarina se pun la fiert, pana se topeste margarina. Cand clocoteste laptele se adauga zaharul, se asteapta pana se topeste zaharul si se adauga faina, cate o lingura, pe rand.
Se obtine o ciulama groasa, care se lasa la racit.
Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile spuma.
Cand ciulamaua s-a racit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se incorporeaza si albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia in tava mare, tapetata. Se da la cuptor la foc potrivit pana se coace.
Se scoate foaia pe un prosop curat umed, cu tot cu hartia de copt si cu ajutorul prosopului se ruleaza. Se lasa la racit.
Cand foaia s-a racit, se unge cu gem si se indeparteaza hartia de copt, pe masura ce se ruleaza la loc foaia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de fragi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
|