Ingrediente
- Albuș de ou 5 bucăti,
- Zahăr tos 5 linguri,
- Sare iodată ½ linguriță,
- Oțet de căpșuni 1 lingură,
- Praf de copt 1 plic,
- Făină albă 000 nule 5 linguri,
- Semințe de mac 2 linguri,
- Esență de vanilie ½ fiolă,
- Esență lămîie ½ fiolă.
- Crema:
- Gălbenușuri de ou 5 bucăți,
- Zahăr 5 linguri,
- Amidon 4 linguri,
- Lapte cca. 300 ml,
- Zeamă de la 2 lămâi,
- Sare iodată ½ linguriță,
- Brânză de vaci 200 g
- Decor:
- Cremă de lămâie 3-4 linguri,
- coaja de la o limetă.
Mod de preparare
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Apoi se adaugă făina, praful de copt, semințele de mac și esențele, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și unsă cu puțină grăsime, se toarnă compoziția de mai sus, se nivelează și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 230 grade. După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie umezit, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se rulează fierbinte cu ajutorul prosopului umezit. Se lasă la răcorit cca. 20 de minute.
Între timp se prepară crema de lămâie: Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguir de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la bain Marie, sau ântr-un vas specila de fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se energic ca să nu se ”taie” crema. O parte din cremă se amestecă cu brânza de vaci, până ce se obține o cremă pufoasă, numai bună de ornat rulada minunată.
Rulada răcorită se desface, se umple cu cremă, apoi se rulează din nou și se ornează cu crema de lămâie brânzoasă, se finalizează cu coajă rasă de limetă;) Spor și poftă bună! P.S. vă asigur că e delicioasă, eu care nu sunt fan dulciuri :D ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ruladă cu mac și cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
|