Rulada cu model si crema de iaurt cu fructe de padure

Postat de mady90 in Dulciuri
7 Sep 2016 | 2850 vizualizari
Rulada cu model si crema de iaurt cu fructe de padure

Aceasta este prima reteta pe Bucatars. Sper sa va placa iar eu sper sa imi fac timp sa mai pun si altele. Tava in care am copt foaia are 30/40 cm.

Ingrediente

  • Foaia de rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • esenta de pandan (verde) si cocopandan (roz), sunt esente aduse din Franta
  • Crema
  • 1 iaurt 150gr
  • 200ml frisca lichida (eu am folosit Pilos, naturala)
  • 1 lingura smantana de consum 20% grasime (sau 1 plic intaritor frisca)
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic gelatina
  • cam 100 gr fructe de padure amestec
  • 2-3 liguri gem de fructe de padure

Mod de preparare

Pt foaia de rulada: 

Separam ouale si le presaram cu un praf de sare, atat albusurile cat si galbenusurile si lasam asa 2-3 minute. Batem apoi albusurile spuma cu jumatate din cantitalea de zahar si zaharul vanilat, pana cand bezeaua este tare (nu cade din castron daca il intoarcem cu fundul in sus). Batem apoi galbenusurile cu restul de zahar. Incorporam apoi in bezea galbenusurile, amestecand usor, de sus in jos, pt a pastra aerarea bezelei. Apoi incorporam uleiul si faina cernuta, alternativ, incepand cu faina, apoi ulei, iar faina, iar ulei, dar neaparat terminand tot cu faina. Tava se tapeteaza cu hartie de copt pe care o ungem usor cu ulei. Am luat din compozitie cam 4-5 linguri de compozitie si am amestecat intr-un castronel cu esenta de pandan(verde) pe care am pus-o apoi intr-un pos de unica folosinta caruia i-am taiat un varf subtire si am desenat coditele florilor. La fel am procedat si cu partea de petale dar am aromatizat compozitia cu cocopandan. Am introdus tava in cuptorul preincalzit la 170 grade (mediu) cam 2 -3 minute apoi am scos si am adaugat restul de compozitie peste flori, cu grija sa nu stric modelul (se poate pune tot cu posul cu dui rotund mare sau cu varf mai mare). Nivelam si dam la cuptor cam 20-25 minute. Timpul depinde si de cuptor, ideea este ca foaia sa nu se rumeneasca pt ca isi pierde elesticitatea. Chiar daca pare usor nefacuta, ea se mai coace putin pana se raceste. Se dezlipeste hartia de copt, se pune foaia pe un prosop umed si se ruleaza (daca facem rulada imediat). EU fac foaia de seara si nu mai rulez ci doar pudrez bine suprafata cu faina (pe care o inlatur a doua zi prin pensulare) si las la racit in debara. 

Crema: Am batut frisca lichida impreuna cu 2 - 3 linguri de zahar, mai intai la viteza mica (1-2 min) si apoi la viteza mai mare cam 3-4 min, pana se intareste (cu grija sa nu se taie). Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor si apoi se pune pe bain-marie pana devine lichida, ca o miere, dar cu grija sa nu fiarba caci isi pierde proprietatile. Se lasa la racorit si apoi incorporam gelatina in iaurtul usor spumat, apoi iaurtul il incorporam in frisca (iaurtul si frisca trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura). Chiar daca initial pare ca frisca s-a inmuiat, nu va speriati. Se da vasul la frigider pt 15-20 min, amestecand in crema cam la 5 minute, pana isi recapata consistenta. Nu uitati de ea, pt ca se intareste prea tare si nu o mai puteti intinde. Se desface foaia de rulada, se unge cu putin gem de fructe de padure sau cu ce doreste fiecare, apoi se intinde crema, uniform, lasand la capatul exterior 1cm fara crema, se adauga uniform in capatul interior fructele de padure (pe care le-am lasat la scurs cam 1  ora) si se incepe rularea, ajutandu-va de hartia de copt scoasa sau de prosop. Se indeparteaza eventualul surplus de crema, se strange rulada in folie alimentara si se da la rece cam 4-5 ore sau de seara pe dimineata. Foaia mea este mai inchisa la culoare pt ca am adaugat in ea restul de compozitie ramas de la decoruri, considerand ca e pacat sa irosesc esentele cu aroma de nuca prajita. Daca o vreti alba curat, nu mai adaugati compozitia colorata. Rezulta un desert gustos si racoritor. Daca nu doriti model, o puteti decora cu frisca sau nutella.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu model si crema de iaurt cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cornuri pufoase cu fineti

Postat de reisnaor_2006

Desert cornuri pufoase cu fineti

       Dizolvam pliculetul de drojdie in 2-3 linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale...

Citeste continuarea

Briose Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Briose Caciula lui Mos Craciun

Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2016, 17:17
Bine ai venit, după 3 ani de tatonare O rețetă faină. Ai spart gheața, succes pe mai departe
la 07.09.2016, 17:35
buna rulada!
la 07.09.2016, 19:51
Bun venit! Imi place rulada ta!
la 07.09.2016, 22:32
Bun venit la noi! Servim si din rulada!
la 09.09.2016, 23:12
Multumesc pt frumoasa primire dragele mele! Siguuur voi reveni si cu alte retete!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking