Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

Postat de miha in Prajituri
26 Aug 2010 | 15222 vizualizari
Rulada de biscuiti cu ciocolata alba

Ingrediente

  • Pentru rulada:
  • 165 g biscuiti cu ciocolata
  • 50 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 50 ml apa
  • 70 g unt
  • 100 g zahar
  • 150 g lapte praf
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Biscuitii se vor tine la frigider inainte de a fi folositi, sa fie ciocolata tare. Se pun in vasul robotului si se mixeaza la viteza mare. Se adauga untul topit, cate putin, pana se obtine o compozitie ca niste firimituri.

Se intinde compozitia pe o folie alimentara si se niveleaza cu palmele sau cu fundul unui pahar. Se da la rece.

Intr-un vas punem apa cu zaharul la fiert. Cand incepe sa se ingroase si sa se ridice spuma deasupra, se adauga untul si se fierbe in continuare, pana acesta se topeste. Se da deoparte si se adauga laptele praf si esenta de vanilie. Se amesteca energic, sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit, apoi se intinde peste blatul de biscuiti cu ciocolata.

Cu ajutorul foliei, se ruleaza cat mai strans, se inveleste in folie de plastic, apoi in una de aluminiu si se da la rece pana se intareste foarte bine.

Eu m-am cam grabit si am folosit crema calduta, iar blatul de biscuiti s-a cam dezintegrat. :)) Dar voi nu trebuie sa faceti ca mine. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti cu ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada de ciocolata degrade

Postat de adnia

Rulada de ciocolata degrade

Biscuitii se maruntesc cu sucitorul (eu i-am razuit cu ajutorul robotului), se amesteca usor cu zaharul si untul topit, rezultatul fiind o pasta faramicioasa, care se aseaza intr-o forma tapetata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2010, 13:08
la 26.08.2010, 13:08
si eu care credeam ca o sa fiu prima......da tot vreau cea mai mare bucatica, te rog....
la 26.08.2010, 13:45
Bun, bun!Deci 5 furcu Cum ii chiama pe biscuitii cu cioco? Cred c-am mai vazut la tine intr-o reteta....
la 26.08.2010, 13:51
Miha,nota maxima,ce bine arata
la 26.08.2010, 14:03
fff bine arata

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking