Rulada de ciocolata cu crema de vanilie

Postat de Alepaty in Prajituri
19 Oct 2015 | 4305 vizualizari
Rulada  de ciocolata cu crema de vanilie

De mult aveam propus sa fac o rulada, si pe moment mi-a venit sa adaug si nuca macinata. I-a dat un gust deosebit.. Doar crema nu s-a asezat cum trebuie,cred ca am pus prea multa :))

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri de cacao

Pentru crema de vanilie:

  • un plic de crema de vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml lapte rece de la frigider
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat

Glazura:

  • un plic de glazura de ciocolata Dr Oetker
  • nuca macinata(dupa preferinte)
  • 3 lingurite apa rece

Optional:

  • cateva linguri de Nutella

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :)

Se adauga galbenusurile,apa si cu o spatula de silicon sau o lingura de lemn se omogenizeaza usor de jos in sus.

Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao.

Se pune intr-o tava cu hartie pergament.

Se da la copt 30 de minute la foc mediu

Se scoate din cuptor si se rastoarna peste un prosop umed si se ruleaza.

Crema de vanilie:

Peste laptele rece se adauga plicul de crema,zaharul pudra si cel vanilinat si se amesteca cu mixerul la viteza mica apoi cateva minute la viteza mare.

Asamblare:

Rulada se desface de hartia pergament.

Se unge cu cateva linguri de Nutella,se adauga si crema de vanilie,se intinde pe toata suprafata blatului.

Se ruleaza.

Praful de glazura se amesteca cu 3 lingurite de apa rece si se intinde peste rulada.

Se presara cu nuca macinata.

Se da cateva ore la frigider.


Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ciocolata cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Postat de katty

Desert rulada din bezea si nuci cu crema de mascarpone si cafea instant

Intr-un castron mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face moturi. Adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca macinata pe care am rumenit-o...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2015, 19:17
bunaaaaa
la 19.10.2015, 19:17
Arata foarte bine!
la 19.10.2015, 19:33
Arata si bine, este si delicioasa!
la 19.10.2015, 19:50
la 19.10.2015, 20:17
delicioasa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking