Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

Postat de mosuletulene in Curcan
15 Feb 2015 | 5657 vizualizari
Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt

...un deliciu cu savoare ce da pofta de mancare

Ingrediente

  • 1/2 piept de curcan (1 lob mai mare) si felii subtiri de bacon
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr carne tocata (amestec vita si porc am folosit eu)
  • 200 gr prune uscate si 5-6 smochine
  • 50 gr bacon afumat
  • 2 ceape (eu am pus si praz)
  • 2 catei usturoi
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2-3 linguri ulei
  • sare, piper
  • Pentru sosul de mere:
  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • pana la 100 g unt
  • 2 linguri de zahar

Mod de preparare

Rulada de curcan:

Pentru umplutura incepem sa calim ceapa tocata marunt in uleiul incins pana devine transparenta. Se adauga baconul taiat marunt, usturoiul strivit, cuisoarele si cimbrul. Se calesc pana baconul e rumen. Se adauga prunele si smochinele taiate fasii (dupa ce in prealabil au fost pastrate in apa sa se hidrateze - 30 min, le-am scos si scurs de apa si dupa care impreuna cu smochinele le-am stropite cu 50 ml cognac ;) :D si lasate la un asa zis macerat tot cam 30 min pana le-am adaugat la compozitie), si vinul si se fierbe pana vinul se evapora de tot.

Peste amestecul se toarna peste carnea tocata. Se adauga sare si piper si se amesteca bine pana se caleste putin si carnea si se ia jos de pe foc.

Se taie pieptul de curcan in felii. Se pune pe fiecare felie o punga si se bat cu ciocanul de snitele pana sunt subtiri. Punga impiedica carnea sa se rupa si sa stropeasca. Daca unele felii sunt mari le taiati in doua. Mie mi-au iesit 5 bucati mari . Presarati feliile de carne cu putina sare.

Asezati pe fiecare felie de carne din umplutura (aveti grija sa ajunga prune pe toata lungimea) si rulati strans.

Asezati cate 6-7 felii de bacon (in functie de cat de late sunt feliile de curcan) una langa alta (sa se suprapuna putin) si asezati rulada de curcan la un capat. Rulati in bacon.

Asezati ruladele intr-o tava, la distanta unele de altele si coaceti-le in cuptor, la 200C timp de 40 minute pana se rumenesc frumos.

Sunt bune calde (ultima poza de jos) sau reci (poza principala). Daca le serviti ca aperitiv, dati-le la frigider pana aveti nevoie de ele. Cand doriti sa le serviti, le scoateti si le feliati.

Pentru sosul de mere:

Se pun merele feliate intr-o tigaie si adauga apa si sucul de la 1/2 lamaie. Lasa-le pe foc, amesteca ocazional pana cand merele se inmoaie. Adauga zaharul si cubuletele de unt daca servesti sosul cald, in caz contrar nu mai pune unt

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de curcan cu prune uscate, bacon si sos de mere cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Retete similare

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Postat de Oana

Pulpa de curcan cu sos rosu- Philips Multicooker

Pulpa de curcan se cresteaza din loc in loc, se spala si se pune in vasul de la Multicooker. Se mixeaza la robot ardeiul capia cu usturoiul, ceapa si rosiile si se pune amestecul peste carnea de...

Citeste continuarea

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si bacon

Postat de Bunica

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si bacon

Felii de piept de curcan se bat cu ciocanul de șnițele. Sărăm, piperăm și le lăsam până preparăm ciupercile. Ceapa curățată, spălată, tocată mărunt se călește...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 15.02.2015, 22:36
Valeu!
Ce reteta faina!
la 15.02.2015, 22:38
Multam!!! aham ...foarte faina si aromata
la 15.02.2015, 22:39
Super buna !! Si eu am pe lista de preparat
la 15.02.2015, 22:44
buna tare
la 15.02.2015, 22:44
excelente!!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking