Rulada de pui

Postat de privatelaura in Pui
2 Mai 2015 | 10831 vizualizari
Rulada de pui

Va recomand cu toata inima aceasta reteta! Iese o rulada grozava!

Ingrediente

  • - 2 pulpe de pui
  • - un piept de pui cu os si pielita (pielita va face toti banii, veti vedea)
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - 1 leg subtire patrunjel verde
  • - 1 fir de usturoi verde
  • - un cub unt moale
  • - un cub branza moale (de vaci, de capra, telemea, cascaval)
  • - sare
  • - cateva felii de prosciutto
  • - 2 linguri ulei masline
  • - o canita cu vin alb, demisec
  • - 3 - 4 linguri sos de soia
  • - 1 capatana usturoi

Mod de preparare

Eu spal intotdeauna carnea, indiferent de ceea ce ar zice cine zice....

Asadar, spalam carnea si o uscam pe niste servete din hartie.

Pregatim o folie de aluminiu cam cat o foaie de A4.

Dezosam cu atentie pulpele si pieptul. Atentie, nu aruncati nici oasele, nici pielita.

Fiecare jumatate de piept o taiem intr-o singura fasie mare si subtire. Regret ca nu am poze pe etape care sa exemplifice procedeul, cu siguranta data viitoare cand voi face, voi incerca sa pozez.

Pulpele le sectionam transversal, astfel incat sa obtinem tot asa, o fasie mare.

Curatam si spalam ceapa si usturoiul verde, patrunjelul. Le punem in blender, adaugam un praf de sare, branza si cubul de unt moale. Mixam cateva secunde pana obtinem o pasta verde. Oprim blenderul si punem pasta deoparte.

Pregatim fasiile de sunca. Spalam si uscam pielita de la pulpe si piept.

Pe folia de aluminiu, asezam fasia de piept. Intindem cateva linguri de pasta de verdeata, asezam doua felii de sunca, o pulpa dezosata, iar un strat de pasta. Cu ajutorul foliei, rulam tot ansamblul pana obtinem o rulada groasa. Indepartam folia de aluminiu. Asezam alte cateva felii de sunca si imbracam totul intr-o pielita de la piept. Procedam la fel si cu cealalta rulada. Daca va este de ajutor, puteti lega ruladele cu sfoara alimentara, eu le-am lasat asa, untul le-a "zidit" destul de strans.

Pregatim un vas termorezistent, punem cateva linguri de ulei de masline in el. Asezam cu atentie cele doua rulade. Turnam o canita de vin, daca doriti puteti adauga cateva linguri sos de soia, capatana de usturoi taiata in doua. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la frigider pentru o jumatate de ora. 

Pornim cuptorul, lasam la incins, apoi introducem tava cu rulade, la foc mediu spre mic. Ele se vor coace inabusit, timp de o ora, apoi indepartam cu atentie folia de aluminiu (atentie la aburi) si marim un pic focul pentru inca 20-30 minute. Le "scaldam" cu o lingura, din cand in cand cu sos din tava. Ruladele se vor rumeni foarte frumos, iar pielita de deasupra le va pastra suculente si gustoase. Cred ca se stie cat de gustoasa este pielita de pui rumenita, desi multi fug de "abundenta" sa calorica.

Dupa ce s-au rumenit, le scoatem din cuptor, daca doriti puteti sa le acoperiti cu un capac. Dupa ce s-au racit, le punem in frigider, pana in momentul servirii.

Sunt gustoase si pot fi servite fie calde, langa o garnitura sau ca si aperitiv rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de rocsi_1612

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....

Citeste continuarea

Piept de pui umplut

Postat de katty

Piept de pui umplut

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2015, 21:20
la 02.05.2015, 21:22
Foarte, foarte apetisanta! Bravo Laura!
la 02.05.2015, 21:24
apetisanta de pofta am inceput sa pap litere )
la 02.05.2015, 21:45
Super, Laurici!
la 02.05.2015, 21:48
Ruladele, le bagi la cuptor imbracate in staniol sau dupa ce le rulezi dai stanilul deoparte? Sunt bestiale si chiar mi-ai dat o idee

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking