Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

Postat de AndrutzaP in Mancare copii
15 Mai 2016 | 3135 vizualizari
Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura

Un desert delicios, usor, fresh si sanatos.     Intr-o lume in care cam tot ce gasim este pus sub semnul nesanatatii, trebuie sa alegem cat mai coret ce mancam. Acest desert nu contine faina, ciocolata, gelatina, coloranti, zahar cat mai putin. In plus are albus (partea buna a oului), branzica de vaci, fructe. Il recomand cu caldura.

Ingrediente

  • Blatul de bezea
  • 4 albusuri
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • Crema
  • 200 g branzica dulce ce vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 4-5 frunze de menta (optional)
  • In plus
  • o mana zmeura
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Blat de bezea

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut.

Tapetati o tava cu hartie de copt. Bezeaua se aseaza in tava (nu neaparat pana la marginea tavii) in asa fel incat sa formati un patrat sau dreptunghi. Este important sa fie intinsa uniform in grosime. Se coace la 160 grade pana devine maronie pe margini dar  cu atentie sa nu se usuce.

Aici este partea mai dificila. Bezeaua se desprinda de foaia pe care a fost coapta imediat ce o scoateti din cuptor. Este un procedeu dificil deoarece necesita mare atentie, se poate rupe usor. Odata desprinsa foaia, se ruleaza (ca o rulada) intr-o foaie de copt "noua" si, asa, se lasa la racit complet.

Crema

Branza se mixeaza foarte bine cu frisca lichida si cu cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugati esenta de vanilie si cele 4 frunze de menta tocate marunt.

Asamblare

Pe foaia racita complet asezati crema si apoi zmeura. Puteti alege sa puneti zmeura dupa plac: intreaga, maruntita "grosier", pasata piure. Eu am maruntit-o cu furculita.  Rulati incet si dati minim 2 ore la frigider.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Orez cu lapte si sos de capsuni

Postat de Oana

Orez cu lapte si sos de capsuni

spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti...

Citeste continuarea

Ursuleti cu aroma de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Ursuleti cu aroma de vanilie

Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, untul topit, laptele, faina (treptat) si amouniul stins cu otet si se mixeaza in continuare pana cand se obtine un aluat mai gros...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2016, 19:32
Ce combinație delicioasă!
la 15.05.2016, 19:38
Placeeee!
la 15.05.2016, 19:46
Zmeura vreau si eu
la 15.05.2016, 19:53
Mmm...un deliciu!
la 15.05.2016, 20:14
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking