Ingrediente
- Blatul de bezea
- 4 albusuri
- 4 linguri de zahar
- un praf de sare
- Crema
- 200 g branzica dulce ce vaci
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- esenta de vanilie
- 4-5 frunze de menta (optional)
- In plus
- o mana zmeura
- zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare
Blat de bezea
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si se intareste. Daca intoarceti castronul si bezeaua nu cade inseamna ca ati terminat de batut.
Tapetati o tava cu hartie de copt. Bezeaua se aseaza in tava (nu neaparat pana la marginea tavii) in asa fel incat sa formati un patrat sau dreptunghi. Este important sa fie intinsa uniform in grosime. Se coace la 160 grade pana devine maronie pe margini dar cu atentie sa nu se usuce.
Aici este partea mai dificila. Bezeaua se desprinda de foaia pe care a fost coapta imediat ce o scoateti din cuptor. Este un procedeu dificil deoarece necesita mare atentie, se poate rupe usor. Odata desprinsa foaia, se ruleaza (ca o rulada) intr-o foaie de copt "noua" si, asa, se lasa la racit complet.
Crema
Branza se mixeaza foarte bine cu frisca lichida si cu cele 2 linguri de zahar pudra. Adaugati esenta de vanilie si cele 4 frunze de menta tocate marunt.
Asamblare
Pe foaia racita complet asezati crema si apoi zmeura. Puteti alege sa puneti zmeura dupa plac: intreaga, maruntita "grosier", pasata piure. Eu am maruntit-o cu furculita. Rulati incet si dati minim 2 ore la frigider.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din bezea cu crema de branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|