Rulada din carne de porc

Postat de Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri
29 Dec 2016 | 2143 vizualizari
Rulada din carne de porc

Daca aveti o bucata mare de muschi de porc si vreti sa o pregatiti intr-un mod mai deosebit, puteti face o rulada.

Ingrediente

  • 650 g muschi de porc
  • 250 g carne de porc
  • 3 cepe
  • un morcov
  • o tija de apio
  • sare
  • putin piper negru macinat
  • o lingurita de boia de ardei dulce
  • un ou
  • putin cimbru uscat
  • 3 castraveti murati
  • ulei pentru uns tava
  • o ceasca cu apa

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul. 

Carnea se taie in bucatele si se da prin robot impreuna cu ceapa (curatata de foi, spalata si taiata in 4), morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat) si tija de apio (spalata si taiata rondele). Dupa aceea, se pun toate intr-un castron si se amesteca cu putina sare, putin piper negru macinat, jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, un ou si putin cimbru uscat.

Peste muschi se presara sare si  jumatate de lingurita de boia de ardei dulce, apoi se intinde amestecul din castron si se insira castravetii murati, unul in spatele celuilalt, pe partea mai lunga a muschiului. Se ruleaza muschiul si se infig scobitori in el din loc in loc pentru a nu se desface (de asemenea, se poate lega cu ata sau sfoara). Rulada se pune intr-o tava unsa cu ulei, in care se adauga o cescuta cu apa, si se presara putin cimbru uscat peste ea. Se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor pana cand se patrunde carnea bine, dupa care se ia folia si se mai lasa la cuptor pana cand capata o crusta frumoasa. Dupa ce rulada este scoasa din cuptor, se scot si scobitorile cu atentie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Postat de panacris

CHEC APERITIV CU PUI, ȘUNCĂ, CIUPERCI ȘI LEGUME

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu 2 linguri de vin, sosul de soia, mălaiul și mirodeniile, apoi se lasă la...

Citeste continuarea

Aperitiv oua vopsite in foi de ceapa

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv oua vopsite in foi de ceapa

De seara se spala foile de ceapa foarte bine si se pun in doua vase separate, in circa 2 l apa fiecare. Se fierb aproximativ 5 minute dupa ce apa a dat in clocote, se opreste focul, iar vasele se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.12.2016, 10:24
Arata grozav!
la 29.12.2016, 10:34
Multumesc, Deyu!
la 29.12.2016, 10:46
Arata fain tare!
la 29.12.2016, 10:48
Mulțumesc, Camelya!
la 29.12.2016, 11:01

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking