Ingrediente
Blat:
- 4 oua
- un praf de sare
- 100 gr. zahar brun
- vanilie
- 80 gr. faina patiserie
- 40 gr. cacao
- 2 linguri pline de lapte fierbinte
Crema de lamaie( pentru aceasta prajitura aveti nevoie doar de jumatate din cantitati, eu am facut mai multa pentru a umple si niste biscuiti):
- 4 oua
- 550 ml lapte dulce
- 150 gr. zahar
- vanilie
- 50 gr. faina
- 30 gr. amidon
- zeama si coaja de la 2 lamai
- 125 gr. unt
Glazura:
- 70 gr. unt
- 80 gr. ciocolata neagra( 75%)
- 80 gr. ciocolata cu lapte
- fulgi de cocos
Mod de preparare
Crema: Ouale, vanilia, zaharul, se amesteca cu un tel, se adauga faina, amidonul si 100 ml lapte rece din total, se omogenizeaza bine. Restul de lapte se infierbanta si in el se toarna compozitia cu ou. Se amesteca vartos, va incepe sa se lege ca o ciulama mai grosuta, avem grija sa fiarba usor la foc mic, doua trei minute, amestecand continuu, apoi se trage vasul de pe foc , se pune untul si apoi zeama si coaja de lamaie. Se mixeaza, se acopera cu o folie si se da la rece.
Prepararea blatului: Am mixat ouale 1 minut cu praful de sare, apoi am adaugat zaharul si vanilia si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa (in jur de 3 minute), am adaugat pe rand cacaoa, faina si la final laptele fierbinte.
Am uns o foaie de copt cu unt si am turnat compozitia, am nivelat-o cu o spatula, am copt blatul timp de 12 minute la 180 de grade.
Cand am scos blatul, l-am asezat cu tot cu pergament pe un servet curat de bucatarie udat cu apa rece si bine stors.
Am rulat usor, ajutandu-ma de pergament dar si de servetul ud. Am desfacut usor blatul la forma initiala si am pus crema, am rulat la loc rulada.
Glazura: Se pune pe foc untul, intr-un ibricel, se tine pana se topeste usor, apoi in el se topeste ciocolata, se toarna peste rulada, se tine putin la rece, se scoate apoi si se presara fulgii de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada elvetiana de ciocolata cu crema de lamaie si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
|